Kamperen bij de boer in Italië

Kamperen bij de Boer is in Italië echt in opkomst. Heel vaak zijn het Nederlanders die hier hun geluk proberen. Men heeft één of meerdere vakanties in Italië doorgebracht en is inmiddels verknocht geraakt aan dit mooie land. De zoektocht gaat beginnen. Via makelaars wordt er een oude boerderij gekocht en het bijbehorende land wordt ingericht als boerencamping of minicamping. Natuurlijk is het niet allemaal binnen een week geregeld, maar als het eenmaal klaar is kan men beginnen met de grote passie: het aanbieden van kampeerplekken in Italië. Vooral in het gebied de Marche onstaan nu regelmatig nieuwe campings.

Kamperen bij de Boer en de deelstaten van het land.

Door het hele land zijn verspreid de boerencampings te vinden. Dat biedt u de mogelijkheid om jarenlang en met veel afwisseling betreffende het landschap de vakantie in dit grote land van ruim 300.000 km² door te brengen. De republiek Italië met ruim 62 miljoen inwoners, grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Om hier op een boerencamping of minicamping te kamperen moet u wat meer inspanning verrichten.

Aanbevolen Campings
Madonna di Pogi    

Agricampio Madonne di Pogi
Bucine / Toscane

   

 

Zoekt u een minicamping?
Bekijk dan het overzicht van boerencampings in Italië

Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel "de laars" genoemd. De hoofdstad van het land is Rome. De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen. Ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig en ruwweg 20% van het land is bebost. Er zijn smalle stroken van laagland langs de Adriatische kust en de delen van de Tyrreense kust. In het noorden van het land liggen de Alpen en de Dolomieten, en verder strekken de Apennijnen zich uit van Genua in het noorden tot voorbij Napels in het zuiden. Het hoogste punt van de Italiaanse Alpen is de berg Mont Blanc de Courmayeur, die 4765 meter hoog is.Het hoogste punt van de Apennijnen ligt in het bergmassief Gran Sasso d'Italia: de berg Corno Grande is met 2912 meter daar het hoogst.

Ook is het noorden rijk aan een aantal grote meren: het Lago Maggiore, het Comomeer, het Lago d'Iseo en het Gardameer (zie hiervoor o.a. www.gardameer.com ) In het midden van Italië liggen nog een aantal meren, waarvan het Meer van Bolsena het grootste is. Belangrijke rivieren zijn de Tiber, de Arno en de Po; De Po is veruit de belangrijkste: de meeste Alpenrivieren (onder andere de Ticino, de Oglio en de Noce, maar niet de Adige) monden hierin uit en het is de slagader van de laagvlakte van de Po, Italiës grootste agrarische gebied en graanschuur.
Noordelijk Italië, dat grotendeels uit een enorme vlakte bestaat die door de Alpen in het noorden wordt omvat en door de Po-rivier en zijn zijrivieren wordt afgevoerd, bestaat uit de gebieden van Ligurië, Piëmont, Valle d'Aosta, Lombardije, Veneto, en een deel van Emilia-Romagna (dat zich in Centraal-Italië uitbreidt). Gran Paradiso (4061 m), de hoogste berg die geheel binnen Italië ligt, ligt in Valle d'Aosta. Het Italiaanse schiereiland bestaat verder uit Centraal-Italië (Marche, Toscane, Umbrië en Latium) en zuidelijk Italië (Campanië, Basilicata, Abruzzen, Molise, Calabrië en Apulië).

Naast Rome zijn er ook nog andere grote steden: Milaan, Turijn, Genua, Venetië, Florence, Bologna, Verona, Napels, Ancona, Bari, Perugia, Cagliari, Catania, Messina en Palermo.Het grootste deel van Italië is in cultuur gebracht en op de grasrijke berghellingen grazen schapen. De brede, vlakke Povlakte is het meest vruchtbare gebied van het land.

Zoekt u een minicamping of boerencamping in Italië?
Bekijk dan het overzicht van boerencampings in Italië

Het klimaat in Italië en Kamperen bij de Boer.

Het klimaat van Italië is niet eenvoudig weer te geven, vooral als je bedenkt dat het land van noord naar zuid zo'n 2.500 kilometer beslaat en er diverse bergketens zijn. Het noorden met de Alpen kent koude winters, en warme, vochtige zomers. De Povlakte, die zich uitstrekt van Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna tot Veneto, kent daarentegen weer droge zomers. Verder naar het zuiden vanaf Toscana naar beneden zijn de naar onze maatstaven zomerse temperaturen al vroeg in het jaar te ervaren. Deze temperaturen houden aan tot laat in de herfst. De winters zijn mild in vergelijking met Nederland. En hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe warmer het weer wordt. Zo kan een stedentrip naar Rome het hele jaar door worden gemaakt; de gemiddeld 7 graden in de winter en 25 in de zomer zijn hiervoor prima randvoorwaarden. Mijd de stad bij voorkeur in juli en augustus: het kan er dan zeer warm worden.

Cultuur en Kamperen bij de Boer in Italië.

Indien u een cultuur liefhebber bent dan is dit het land om te bezoeken. Er zijn vele beroemde schilders en kunstenaars, zoals Davinci, Bernini en Rafaël. Vanuit de filmindustrie kennen we natuurlijk Sophia Loren. De musea in het land bieden u dan ook een veelheid van afwisselde tentoonstellingen. Natuurlijk heeft ook iedere oude stad zijn bijzonderheden. het gaat te ver om alles hier te benoemen.

Kamperen bij de boer in Italië: een ervaring om nooit te vergeten.

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over een land als Italië, maar soms is het leuker om dingen zelf te ervaren en te zien. Dus waar wacht u nog op? Ga snel op zoek naar de boerencamping in Italië en ervaar hoe u hier in dit heerlijke land kunt genieten.

Zoekt u een minicamping, Agricampo of boerderijcamping in Italië?
Bekijk dan het overzicht van boerencampings in Italië

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina