Minicamping - Kleine camping - Boerencamping Friesland

Tijdens uw verblijf op een minicamping / boerencamping / kleine camping in de provincie Friesland zult u ontdekken dat de provincie zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een apart stukje Nederland. U zult nergens anders één regio vinden met maar een doorsnee van 100 km en een zo’n grote variëteit in landschap, cultuurhistorie en recreatie. Vanaf de boerencamping Friesland zult u ontdekken dat de provincie een zeer uitgebreid vaarwegstelsel heeft dat alle meren en historische plaatsen met elkaar verbindt. Het heeft 4 vis- en vaargebieden: Binnenwater (meren en kanalen), het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee.

Verblijft u op een boerderijcamping in Friesland Noord, dan vindt u daar statige boerderijen en kleine terpdorpen. In Dokkum (de Elfstedenstad) en Leeuwarden kunt u heerlijk slenteren door de vele straatjes en langs de vele grachten. Staat u op een boerderijcamping in het zuidwesten, dan vindt u daar de Friese Meren, hier vindt de echte watersporter alles wat hij zoekt. Op het land vindt u schitterende stadjes, met Sneek als bruisend middelpunt.
Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping / kleine camping?
Hier vindt u het overzicht van boeren- / mini- /boerderij- /kleine campings in Friesland.

Aanbevolen Campings
 
Boerderijcamping De Koaipleats
Damwâld
Camping Thaborhoeve
Ysbrechtum
 

 

Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping kleine camping?
Hier vindt u een overzicht van boerencampings , minicampings, kleine campings en/of boerderijcampings in Friesland

Aan de kust van het IJsselmeer vindt u de havenplaatsen als Harlingen, Hindeloopen en Makkum. Pak tijdens uw vakantie op een minicamping / boerencamping Friesland eens de fiets. In het groene achterland van de provincie vindt u vele gescheiden paden voor fietsers, en de bewegwijzering is perfect. Houdt u van wandelen? Dan bent u op een boerderijcamping of kleine camping in Friesland ook aan het juiste adres, bijvoorbeeld in het licht glooiende Gaasterland, of in de Friese Wouden, waar naast uitgestrekte bossen ook zandverstuivingen en heidevelden voorkomen. Kampeert u op een boerencamping in het bosrijke Appelscha? Dan treft u het, want daar vindt veel leuke attracties voor jong en oud.

Kamperen bij de boer - Attracties.

Minicamping / boerencamping Friesland – Sonnema excursie.
Vanaf de boerderijcamping In Bolsward gaat u naar de stoombootkade, vindt u de distilleerderij van Sonnema Beerenburg. Hier kunt zien hoe beerenburg wordt gemaakt en mag u op de kruidenzolder. In de maanden juni, juli en augustus wordt er iedere dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag om 13.30 uur en 15.00 uur een rondleiding gegeven.

Minicamping / boerencamping Friesland – Bierbrouwerij excursie.
Op de Friese Bierbrouwerij Usheit kunt u een rondleiding volgen. Tijdens de rondleiding krijgt u naast de uitleg over het bier brouwen, ook een rondleiding door het museum waar oude machines staan die vroeger bij het brouwproces werden gebruikt.

Minicamping / boerderijcamping Friesland – Makkumer aardewerk
Makkumer aardewerk wordt volledig met de hand gemaakt en beschilderd. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u komen bekijken in Makkumer aardewerkfabriek.
Minicamping / boerencamping Friesland – Scherjon klompenmakerij
Een leuk uitstapje vanaf de boerderijcamping is Scherjon’s klompenmakerij, die is gevestigd in het voorheen centrum van de Noordelijke klompenmakers. Sinds 1850 worden hier nog steeds trip- en kapklompen gemaakt en beschilderd in de traditionele kleuren. Naast de klompenmakerij vindt u hier ook een museum, waar klompen uit alle delen van de wereld zijn te bezichtigen. Het ontstaan, het gebruiken de fabricage van de klomp wordt u tijdens een bezoek aan het museum al gauw duidelijk.

Minicamping / boerencamping Friesland – de Aldfaers Erf
Ontdek het verleden van de provincie vanaf de boerderijcamping in het grootmoeders winkeltje of in de bakkerij waar de drabbelkoeken nog worden gebakken volgens een eeuwen oud geheim recept. Of stelt u zich het zware werk van de boerin eens voor of van de smid met zijn ijzers in het vuur. Rij, fiets of wandel vanaf de minicamping / boerencamping Friesland de Aldfaers Erf route in de driehoek Bolsward, Makkum, Workum en geniet van de Friese polder en terpenland.

Minicamping / boerencamping Friesland – Kameleondorp
Vanaf uw boerderijcamping of minicamping naar het Kameleondorp! Deze winter is het ‘roodgloeiend’ in het Kameleondorp. Kinderen kunnen onder begeleiding zelf smeden, zij maken een platslaplaatje, zo noemen Hielke en Sietse dat. Daarnaast is er een grote toestand in het nagebouwde dorpje Lenten, er duiken namelijk overal koffers op na het bezoek van professor Frost. De kinderen ontdekken de koffers en speuren zo de code op van Gerbens redactieruimte. Naast de Kameleonboerderij is er nog een locatie, het Wapen van Lenten. Dat is het overdekte boerenerf, daar kun je dorpsfeestspellen spelen en je eigen poffertjes bakken. Voor de peuters en kleuters is er een eigen speelhoek.
Kortom vertier voor jong en oud!

 

Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping/ boerencamping of kleine camping?
Hier vindt u een overzicht van deze campings in Friesland

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina