Minicamping - Boerencamping Utrecht

Kamperen op een minicamping / boerencamping in Utrecht.
Op een boerderijcamping kunt u de grote verscheidenheid ervaren aan natuurschoon in de provincie, zoals het Eemland en de Gelderse Vallei. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan natuurschoon: duinen, bossen, fruitboomgaarden, polderlandschappen, heidevelden en rivier- en beeklandschappen.

Op een minicamping / boerencamping Utrecht in de regio Venen en Vechtplassen vindt u het typische Hollandse polderlandschap met grasgroene weilanden, prachtige vergezichten, oude boerderijen (waarvan enkele een boerderijcamping) in lintbebouwing en stille dorpjes. Het kasteel de Haar bij Leidsche Rijn is zeker een bezoekje waard. Het prachtige gebied van Kromme Rijn en Lek wordt gekenmerkt door zijn kaarsrechte sloten, kronkelende rivieren, dijken en heel veel boomgaarden. Het gebied van Hollandse IJssel en Lopikerwaard word gekenmerkt door het vlakke land met weilanden, sloten, koeien en knotwilgen, dit is een ideaal gebied voor het kamperen op een boerderijcamping.

 

Aanbevolen Campings
      Uw camping ook een aanbevolen vermelding?
Mail naar:
info@kamperen-bij-de-boer.com
       

 

Boerencamping Utrecht

Op zoek naar een boerencamping of minicamping in Utrecht?
Hier vindt u het overzicht van boerderijcampings in de provincie Utrecht.

Minicamping / boerencamping Utrecht - De Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug is een bijna 70 meter hoog gelegen bosgebied, hier vindt u nog sporen uit het verleden, zoals: grafheuvels, kastelen, tabaksschuren en landhuizen. De heuvelrug is doorkruist met kilometers zeer goed onderhouden fiets- en wandelpaden. In het zuiden bij Rhenen vindt u het Ouwehands Dierenpark. Andere attracties vanaf de boerderijcamping zijn: Het Henschotermeer, de Pyramide van Austerlitz, het recreatiepark het Rosarium en het Von Gimborn Arboretum bij Doorn.

Minicamping / boerencamping Utrecht - Lopikerwaard en de Hollandse Ijssel.
Het landschap is hier vlak en groen met kaarsrechte, brede sloten. U vindt er prachtige monumentale boerderij stroken. Achter op de lange kavels liggen mooie houtkaden, die zijn zeer geschikt om vanaf uw minicamping / boerencamping Utrecht een wandeltocht te maken, en over de weteringen kunt u urenlang kanovaren. Langs de Hollandse IJssel en Oude Rijn vindt u vele oude stadjes. De steden Montfoort, IJsselstein en Woerden zijn hier zeker een bezoekje vanaf de boerderijcamping waard.

Kromme Rijn en Lek.
Dit is een rustig landelijk gelegen gebied met grasgroene weiden, fruitbomen en de Kromme Rijn. U kunt er vanaf de minicamping / boerencamping Utrecht prachtige fiets-, wandel- of kanotochten maken. In het zuiden ligt de Lek, die omzoomd is door natuur- en recreatiegebieden. De Langbroekerwetering wordt gekenmerkt door kaarsrechte sloten langs weilanden, landgoederen en bossen.

Minicamping / boerencamping Utrecht – Gelderse Vallei.
De Gelderse vallei is een boerengebied, doorslingerend van beekjes en weggetjes. Op de fiets of te voet kunt u de streek goed verkennen, u kunt er boerenbedrijven bezoeken of op een boerderijcamping verblijven. De stad Veenendaal heeft in de Gelderse Vallei een streekfunctie.

Boerderijcamping Utrecht

Minicamping / Boerencamping Utrecht – Amersfoort
In 2006 won Amersfoort de titel 'Groenste Stad van Nederland', de stad heeft rijk verleden, bijzonder zijn de muurhuizen, die tot stand kwamen nadat de oudste stadsmuur haar functie had verloren en gebruikt werd om huizen tegenaan te bouwen. In de stad heeft ruim 300 monumenten waaronder 3 stadspoorten en de onze Lieve Vrouwe Toren. En niet te vergeten als topattractie Het Dierenpark Amersfoort.

Minicamping / boerencamping Utrecht - Stad
Een uitstapje vanaf de boerderijcamping naar de Domstad. De stad is het middelpunt van de provincie met vee lculturele en historische trekpleisters, musea, kerken en natuurlijk de Dom. In het Museumkwartier in het historische centrum vindt u vele musea. Een grootse attractie zijn de grachten met de werfkelders, waar u met een rondvaartboot doorheen kunt varen. U ziet het, er zijn veel bezienswaardigheden in de provincie, naar welke minicamping / boerencamping Utrecht gaat u?

Op zoek naar een minicamping / boerderijcamping of boerencamping in deze provincie?
Hier vindt u een overzicht van deze campings in Utrecht.

 

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina