Kamperen bij de boer in Frankrijk

Kamperen bij de boer in Frankrijk is een absolute aanrader. Houdt u van lekker weer, veel zon en warmte maar ook zeker af een toe verkoeling? Bent u op zoek naar een plek om te kamperen waar u kunt genieten van de natuur maar ook zeker van de vele culturele bezienswaardigheden? Dan bent u in dit land aan het goede adres. Het land telt ruim 65 miljoen inwoners en heeft een oppelvlakte van ruim 670.000 vierkante kilometer. Het land is dan ook een van de grootste in heel Europa maar toch redelijk dun bevolkt. Qua bevolkingsdichtheid is het land ongeveer een kwart van Nederland wat een zeer gelukkige keerzijde met zich meebrengt: Er blijft voldoende ruimte over om heerlijk te kunnen kamperen bij de boer in Frankrijk.

Aanbevolen Campings
Domain des Lilas Les petites voisines  

 

Minicamping
Domaine des Lilas

Saint Germain Lembron
Boerderijcamping
Les petites voisines

Saint Vitte (Cher)
   
Chateau la Barge    

 

Minicamping
Chateau la Barge

Cubjac-Auvézère – Val d’Ans
     

 

Kamperen bij de boer in Frankrijk

Zoekt u een kleine camping?
Hier vindt u een overzicht van boerencampings in Frankrijk

U kunt overal kamperen bij de boer in Frankrijk

De kleine boerencamping en boerderijcampings, ook wel minicamping of kleine camping genoemd, zijn echt over het hele land verspreid. Van Noord tot Zuid en West tot Oost. Overal kunt u kleine campings vinden waar u vaak zelfs zo terecht kunt. Echter zijn de campings in Frankrijk vaak wel heel anders dan de campings die wij uit Nederland kennen. Minder plaatsen en soms ook slechtere voorzieningen maar nog steeds zult u er geen klagen hebben. Waar in Nederland door diverse organisaties eisen worden gesteld aan de voorzieningen gelden deze in Frankrijk niet.

Kamperen bij de boer in Frankrijk en natuur

Zoals eerder aangegeven is er door de lage bevolkingsdichtheid van Frankrijk genoeg ruimte en natuur over om het kamperen op een hele andere manier te beleven. De Franse levenstijl is al heel anders dan die van vele Nederlanders en dat zal echt even wennen zijn op uw vakantie. Bij de meeste kleine campings komt er 's ochtends een bakker langs of zit er een bakker in de kampeerwinkel die vaak zorgt voor verse broodjes en croissantjes. Daarnaast telt Frankrijk vele nationale Parken waaronder Armorique, Grands Causses, Nationaal Park Cevennen en Verdon. Naast deze nationale parken is Frankrijk ook bekend van de vele rivieren die het land telt. De Seine, Loire, Rhône, Moezel, en natuurlijk de Rijn stromen door het land of hebben er de oorsprong of het einde liggen. Een bezoek aan een van de natuurparken of de rivieren kan zeker de moeite waard zijn onder uw kamperen bij de boer in Frankrijk vakantie.

Cultuur en kamperen bij de boer in Frankrijk

Net als bij de natuur hoeft u ook voor cultuur niet bang te zijn dat ze er in Frankrijk te weinig van hebben. Vele steden sieren dit land waaronder de stad van de liefde en mode: Parijs. De Eiffeltoren in Parijs is wel het boegbeeld van waarschijnlijk heel het land maar zeker van de stad Parijs. Vergeet echter andere bezienswaardigheden zeker niet als de Arc d'Triompf, Sacre Couer en natuurlijk het Louvre waar de vele kunstschatten van de wereld opgeslagen liggen.

Naast de culturele bezienswaardigheden in het land zijn er natuurlijk ook nog bezienswaardigheden die verband houden met een ander zeer populair Frans product: Wijn. Vele wijnproeverijen en wijngaarden sieren het land. Vergeet ook zeker de Franse kaas niet als bekend product waar u tegelijk cultureel mee bezig kunt zijn. Één ding is wel zeker: als u gaat kamperen bij de boer in Frankrijk is het toch wel een must om de Franse keuken eens goed uit te proberen want niet voor niets is deze wereldwijd zeer geliefd.

Vele kleine campings die reeds bij ons aangesloten zijn zullen u hier meer over kunnen vertellen.

kamperen bij de boer in frankrijk met prachtige natuur

Bent u op zoek naar zo'n kleine camping?
Bekijk dan zeker ook ons boerencamping Frankrijk overzicht

Kamperen bij de boer in Frankrijk is regelrecht genieten

Niet voor niets hebben wij dit als titel genomen van de pagina om u te laten weten hoe fijn Frankrijk kan zijn. Door de diversiteit in klimaat, de prachtige natuurgebieden met de vele nationale parken, de vele culturele bezienswaardigheden met steden als Parijs, Lyon, Lille en nog vele andere maken dit land tot een waar genot voor de echte kampeerder.

Rijke geschienis van een getroffen land

Frankrijk heeft het in de 2e Wereld Oorlog zwaar te verduren gehad maar heeft ook zeker een zeer grote en met name belangrijke rol gespeeld bij het voorkomen van volledige Duitse overheersing. D-Day speelde zich aan de invasiekust in noord-west Frankrijk af en heeft daar zeker zijn sporen nagelaten met veel beschadigde gebouwen, bunkers en zeer indrukwekkende begraafplaatsen. Bepaalde steden als Rouen hebben nog sporen van de oorlog die nu worden gebruikt om mensen te informeren. Langs de gehele invasiekust zijn diverse plekken te bezoeken die echt uw adem wegnemen. Mocht u besluiten in de buurt van deze kustlijn te gaan kamperen bij de boer in Frankrijk dan is dit zeker het bezoeken waard. Zorg er dan wel voor dat u er genoeg tijd voor neemt.

Kamperen bij de boer in Frankrijk - een echte aanrader

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over een land als Frankrijk maar soms is het leuker om dingen zelf te ervaren en te zien. Dus waar wacht u nog op? Ga snel op zoek naar de boerencamping in Frankrijk die uw vakantie goed gaat maken.

Bent u op zoek naar zo'n kleine camping?
Bekijk dan zeker ook ons boerencamping Frankrijk overzicht

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina