Minicamping Domaine des Lilas in Saint Germain Lembron
Kleine camping in Frankrijk

Minicamping Domaine des Lilas in Saint Germain Lembron is een boerencamping op 8 hectaren land in de Auvergne. De rivier de Couze loopt langs het domein. Ten midden van het domein vindt u hier een prachtig karakteristiek herenhuis. Vroeger was het domein een appelkwekerij en ciderbrouwerij, er zijn nog verschillende sporen van terug te vinden. De minicamping bevindt zich naast het herenhuis. De plaatsen zijn heerlijk ruim, in het midden van het veld is ruimte voor sport en spel. Het veld is erg overzichtelijk en alles is dichtbij zoals speeltuin, terras, zwembad en het sanitair. De plek is erg geschikt voor families met (kleine) kinderen. Er zijn verschillende plekken met zon en schaduw. Bij aankomst kun u uw eigen plekje uitzoeken. De camping is geheel autovrij: alleen bij aankomst en vertrek mag u het terrein op met de auto, daarna kunt u deze kwijt op de ruime parkeerplaats. Zo kan de familie De Best, de Nederlandse eigenaren van Minicamping Domaine des Lilas in Saint Germain Lembron, een boerencamping in de Auvergne, de veiligheid van kinderen en rust beter garanderen.

 

heerlijk en veilig zwembad
De chambres d’hôtes bevinden zich op de eerste en tweede verdieping in het woonhuis.

Het sanitair bevindt zich naast het woonhuis: er zijn douches, toiletten en wastafels. Heeft u een wasje? De familie De Best draait graag een wasje voor u als het nodig is. Warm water is natuurlijk gewoon gratis. Elke morgen is er vers brood te verkrijgen en ’s avonds kunt u, indien gewenst, aanschuiven bij de table d’hôtes. Ook een gezellige borrel op het terras, met een ijsje erbij is natuurlijk mogelijk. Op Minicamping Domaine des Lilas in Saint Germain Lembron zult u genieten van alles wat dit prachtige gebied te bieden heeft: de volle natuur, de langsstromende rivier en een gezellig dorp op loop afstand. De kinderen kunnen heerlijk zwemmen in het zwembad of in de rivier. De rivier is voor de visliefhebber ook een leuke visstek. Op het terrein zijn een heleboel dieren te vinden, zoals mini-pony's, kippen, eendjes, geitjes en konijnen. Het is een echte kinderboerderij! Ponyrijden, knuffelen met de dieren, helpen met voeren en verzorgen. Dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten voor de kinderen.

Iedere ochtend organiserert men, naast de activiteiten met de dieren, activiteiten voor de kinderen zoals knutselen, speurtochten en spelletjes. Minicamping Domaine des Lilas ligt op slechts 5 minuten van de A75, afslag 15 of 17. Saint-Germain-Lembron is een erg gezellig en levendig dorp waar alle noodzakelijke voorzieningen zijn te vinden: restaurantjes, de bakker, supermarkt, apotheek, winkeltjes, etc. Issoire en Clermont Ferrand zijn de dichts bij zijnde steden op respectievelijk 10 en 30 minuten rijden. De Auvergne is een prachtig gebied: heel groen, veel water en er zijn vulkanen! Een gebied bij uitstek om te wandelen en de natuur te ontdekken. Op slechts 10 minuten rijden ligt ook een prachtige, natuurlijke dierentuin Parc Animalier d’Auvergne. Domaine des Lilas is een echte boerencamping: er is een kinderboerderij en men is bezig met het opzetten van een duurzame kleinschalige shetlandfokkerij.

 

Er zijn veel dieren op de camping
Lekker spelen in het riviertje bij de camping

Wilt u meer weten over deze boerderijcamping in de Auvergne?
Bezoek dan de website van Minicamping Domaine des Lilas in Saint Germain LembronVolg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina