Minicamping Het Kampeerbosje in Leerdam
Natuurkampeerterrein in Zuid-Holland

Het terrein waar Minicamping Het Kampeerbosje in Leerdam, een natuurkampeerterrein in de provincie Zuid-Holland is gevestigd was oorspronkelijk een populieren-geriefbosje en is de afgelopen jaren geschikt gemaakt als kampeerterrein. Bij de aanleg is gezocht naar een combinatie van inpassing in het omringende landschap, een eigentijdse vormgeving van de gebouwen en het gebruik van milieuvriendelijke en streekeigen materialen. Er zijn 15 tentenplaatsen verdeeld over diverse veldjes waarbij u mag kiezen tussen voor privacy of voor meer gezelschap, dus meer tenten bij elkaar. Het ie ook mogelijk om ingerichte tenten of kleine huisjes te huren. Let op: Vanwege de kleinschaligheid (sloten, slingerpaadjes en bruggetjes) is het Kampeerbosje een echt ëtentenkampeerterreiní. Er kunnen geen caravans / campers / wagens / auto's op het terrein. Auto's worden derhalve naast het pad lang het kampeerterrein geparkeerd. Ook worden er geen huisdieren toegestaan, dit om de kleine dieren die in het kampeerbos zitten te beschermen. Om op Minicamping Het Kampeerbosje in Leerdam, een natuurkampeerterrein in de provincie Zuid-Holland, te willen kamperen dient in het bezit te zijn van een geldige Natuurkampeerkaart, verkrijgbaar op de ANWB.

Minicamping Het kampeerbosje in Leerdam

Er zijn nette voorzieningen op Minicamping Het Kampeerbosje in Leerdam, er is een mooie afwaskeuken met warm en koud water (zie foto), oplaadstations voor uw mobiele telefoon, de electrisch ondersteunde fiets etc. De twee douches en de toiletten bevinden zich in het hoofdgebouw. Voor de kinderen is ee een kist met leuke stripboeken, zijn er spelletjes en is er materiaal om buiten te spelen. Een leuk kampvuur kan in een vuurkorf gemaakt worden. Heel leuk is ook de "ontdekkist" voor de jonge onderzoekers onder de kinderen. Het hoofdgebouw neemt een centrale plaats in op het natuurkampeerterrein. Het gebouw heeft rondom een fijne veranda met diverse zitjes waar u al vroeg in het voorjaar van de zon kunt genieten. Aangrenzend bevindt zich de buitenhuiskamer van de camping met een grote gemeenschappelijke tafel en een centrale vuurplaats.

Op fietsafstand van het Minicamping Kampeerbosje ligt het stadje Leerdam met zijn rijke geschiedenis. Tal van monumenten zijn hier terug te vinden zoals onder andere de eeuwenoude Grote Kerk. Leerdam is natuurlijk vooral bekend geworden door de bloeiende glasindustrie. In het Nationaal Glasmuseum kunt u genieten van een uitgebreide collectie antiek en modern glaswerk en unieke glaskunst van bekende ontwerpers. Ook een bezoekje aan het Glascentrum is natuurlijk een must. Hier bevindt zich een ambachtelijke glasblazerij met internationaal bekende glaskunstenaars. Maar neem ook vooral uw fiets mee als u komt kamperen op deze natuurkamping. Deze omgeving is heerlijk en interessant om doorheen te fietsen. Er zijn goede fietspaden die u lang de bijzonderheden van deze streek kunnen leiden. Eventueel kunt u naturulijk zelf uw tochten samenstellen met behulkp van de Knooppunten.

Kleine camping in Zuid Holland, Natuurkampeerterrein het Kampeerbosje

Wilt u meer weten over dit natuurkampeerterrein in de provincie Zuid-Holland?
Bezoek dan de website van Minicamping Kampeerbosje in Leerdam.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina