Minicamping de Lindehof in Gees
Boerencamping in Drenthe

Minicamping de Lindehof in Gees, een kleine boerencamping camping in Zuidood Drenthe, is een bij de VeKaBo aangesloten camping waar u terecht kunt voor een rustgevende, groene, romantische omgeving aan de rand van het rustieke dorpje Gees. Hier zijn de oude boerderijen van het ‘hallehuis’ type met hun hoge rieten daken nog in hun oorspronkelijke staat gebleven. Historische monumenten die zich verenigd weten in de status van ‘beschermd dorpsgezicht’. Hier heerst een ogenschijnlijke rust, maar vergist u zich niet: het gastvrije Gees biedt volop vertier aan liefhebbers van een landelijke vakantie. Oftewel; kamperen bij minicamping de Lindehof in Gees, een boerencamping in Drenthe.
minicamping De Lindehof in Gees

 

Romantisch en rustig kamperen in Gees: De ruime mini-camping De Lindehof past in dit landschap: een kleine beschutte boomgaard van 0,7 ha. en omzoomd door struiken en bomen. Wel weer zo dat er mooie uitzichten zijn naar de zonsondergang en zonsopkomst. De Lindehof telt 18 plaatsen. De plaatsen zijn niet als zogenoemde "vakjes" ingericht. Wel is elke plaats 12 meter lang en 10 meter breed. U bent dus verzekerd van heel erg ruime plekken. Prominent in de Lindehof staat een grote en brede schaduwlinde. Een boom van een boom waaraan de Lindehof haar naam ontleent. In vroeger tijden bood de linde schaduw voor het vee. Het is goed toeven op de zitbanken onder deze boom. Nu geeft de linde schaduw voor de gasten. 's Morgens maken de vogels u wakker met een concert. Een belangrijk natuurbehoud project op onze minicamping is de jonge aanplant van oude zeldzame hoogstamfruit boomrassen welke alleen in Drenthe voorkomen. Deze bomen -die nog niet al te groot zijn- bieden u schaduw, maar vooral ook appels en peren en pruimen die u mag opeten of meenemen. 's Avonds branden er in de fruitbomen altijd waxinelampjes, ter verhoging van de romantische sfeer. Overigens hebben wij er voor gezorgd dat elke kampeerplek voldoende zon heeft. Kinderen hebben op "de overzichtelijke lindehof" volop de ruimte om naar hartelust te spelen, en dat is fijn voor de ouders. Voor de kleintjes is er de zandbak, de glijbaan, de schommel en het slinger-klimtouw in de lindeboom. U kunt uw pc of laptop meenemen, de Lindehof biedt gratis gebruik aan van WiFi: draadloos internet op de camping! En uiteraard tevens uw mail bekijken. Op het terrein kunt u met uw eigen apparatuur gebruik maken van Digitenne. Hiervoor dient u een buiten gemonteerde antenne te gebruiken. In sommige gevallen is het ook mogelijk met een antenne in uw caravan tent of camper het Digitenne signaal te ontvangen.

minicamping de Lindehof in Drenthe

 

Het sanitaire gebouw van minicamping de Lindehof in Gees is gebouwd in de Drentse stijl, en beschikt over 4 ruime douches (geen muntmeters), 4 toiletten en 6 wastafels. Er is een wasmachine, centrifuge en een afvoergelegenheid voor chemische toiletten aanwezig. Eventueel staat de wasdroger van ons tot uw beschikking. Enkele keren in het seizoen organiseren we een wandeling door de natuur van de opnieuw meanderende Geeser stroom. Roofvogels en langharige runderen en herten zijn daar waar te nemen. Verder zijn we jaarlijks op zoek naar troubadoers, mensen die onder de lindeboom een muziekinstrument kunnen bespelen. Kamperen in Drentheis de beleving van een andere manier van leven. Wandelend door de bossen en over de heide van de Hooge Stoep of fietsend door de omgeving langs pittoreske dorpjes lijkt de tijd stil te staan, en krijgt u oog voor de mooiste dingen in het leven. Zoals de reuzen van oude Saksische boerderijen, en ruime erven. Dingen die u het jachtige leven van alledag doen vergeten. Rust, ruimte, een prachtige flora en fauna en een ongekende afwisseling in het landschap zijn kenmerkend voor Gees en omgeving. U heeft vanuit Gees toegang tot het veilige Drentse fietspadennet die u voeren langs bos, heide en mooie Drentse dorpen. Ook is er een prima wandelroute door de Oude Steeg; een straatje waar de oude Saksische boerderijen ongeordend door elkaar staan.

 

Wilt u meer weten over deze boerencamping in de provincie Drenthe?
Bezoek dan HIER de website van minicamping De Lindehof in Gees

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina