Minicamping Sologne Chambre d'hôtes in La Ferté Beauharnais
Kleine camping in de Sologne Frankrijk

Minicamping Sologne Chambre d'hôtes in La Ferté Beauharnais (Sologne), een kleine camping in de Loire Valleyis een bijzondere plek. Deze kleinschalige camping heeft 3 gîtes die je kunt huren en een 8-tal staanplaatsen verspreid over 2 hectares bosrijk terrein. Op het terrein lopen ezels en schattige geitjes rond en soms staan er ook weleens paarden, want je kunt je paard meenemen naar deze camping als je dat wilt. Midden op het terrein ligt een spartelvijver met een mini-strand voor de zonaanbidders. Voor de kinderen is er zelfs een bootje om op de vijver rond te varen. Voor wie niet houdt van zwemmen in natuurwater is er een klein zwembad en een jacuzzi, die met zeezout worden schoongehouden. Alles op Minicamping Sologne Chambre d'hôtes in La Ferté Beauharnais (Sologne), een kleine camping in de Loire Valley nodigt uit om tot rust te komen.

Minicamping Sologne Chambre d'Hotes, leuke plaatsen in het bos

 

Naast de vele waterfaciliteiten is er een trampoline en zijn er vele spelen: pétanque, badminton, speelhuisjes, etc. Verder zijn er fietsen in allerlei maten en vormen die je kunt lenen. Het gebruik van dit alles is volledig gratis. Het sanitair is eenvoudig maar zeer goed onderhouden, net zoals de rest van de camping. Er staat verder een keukentje met magnetron, koelkast en wasmachine ter beschikking van de kampeerders en midden op het veld staat een grote doorschijnende tunnel-tent met tafels en stoelen waaronder gekookt en gegeten kan worden. Op het gezellige terras kun je wat drinken en gebruik maken van de gratis wifi. Tot slot kun je ook gratis gebruik maken van een prachtige stenen barbecue.
Patrick, de eigenaar, maakt er een eer van om zijn gasten goed te ontvangen. Je hebt nog maar net iets gevraagd of het is al gebeurd. Geboren en getogen in deze prachtige streek kent hij deze als zijn broekzak. Hij kan je allerlei tips geven om de tijd op een leuke en/of leerzame manier door te brengen. Je kunt bij hem ook zijn heerlijke, zelfgemaakte pizza’s bestellen, een aanrader! Alles op deze camping nodigt uit om tot rust te komen.

Kleine camping Sologne Chambre d'Hotes, ook voor campers


De Sologne, een ruwe en rustige streek, is bedekt met wildrijke bossen en talrijke meren tot vreugde van wandelaars, vissers en jagers. Er liggen niet minder dan 2800 meren en meertjes verspreid in het land van Sologne! Behalve de mooie landschappen nodigt de Sologne ook uit om mooie dorpen te ontdekken, zoals Chaumont-sur-Tharonne, typisch met zijn huizen in baksteen. Het dorp Souvigny-en-Sologne verdient ook een omweg, met name om zijn charmante kerk met een lieflijke caquetoir (overdekte galerij). Lekkerbekken en liefhebbers van patisserie houden halt in het stadje Lamotte-Beuvron, de wieg van de bekende tarte tatin. Eet smakelijk!
Ook de stad Romorantin-Lanthenay is een niet te missen pleisterplaats met onder ander het museum van Sologne en het automuseum van Matra. Het kasteel van Le Moulin, bijgenaamd de parel van de Sologne, in Lassay-sur-Croisne, het Domein van Le Ciran, in Ménestreau-en-Villette, gewijd aan de fauna en flora van Sologne, en het elegante kasteel van La Ferté-Saint-Aubin horen bij die plaatsen die men niet mag overslaan. In het Maison des Lacs (Huis van de Meren) in Saint-Viâtre ten slotte kun je de meren van Sologne beter leren kennen. Deze ruimte stelt de geschiedenis, fauna en flora, de werking en het onderhoud van de meren van Sologne tentoon.
Daarnaast is Minicamping Sologne Chambre d'hôtes ook de ideale uitvalsbasis om de steden Orléans en Blois -geboorteplaats van Robert Houdini, grootvader van de magie - te ontdekken. Ook een aantal van de mooiste kastelen zoals Chambord en Chevergny - het kasteel uit de Kuifje strips - liggen in de nabijheid.
Last but not least kun je in de maand juli op 10 kilometer van de camping het bekende "concours d'équitation de France" beleven. De hele maand lang komen ruiters vanuit heel Frankrijk elkaar uitdagen in de meest uiteenlopende disciplines die deze sport kent. Als bezoeker ben je gratis welkom, ook wat parkeren betreft. Zo ontdek je al snel dat paardensport minder elitair is dan je zou denken.

U wilt natuurlijk meer informatie over deze kleine camping in de Loire Valley,
Bezoek dan de website van Minicamping Sologne Chambre d'hôtes in La Ferté Beauharnais (Sologne).

.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina