Minicamping De Veenweide in Blokzijl
Boerencamping in de provincie Overijssel

Evert en Jettie Apperlo van minicamping De Veenweide in Blokzijl, een boerencamping in de provincie Overijssel, willen u graag uitnodigen om een bezoekje te brengen aan hun mooie camping. De mini-camping ligt midden tussen de natuurgebieden "De Wieden" en "De Weerribben". U kunt door deze natuurgebieden wandelen en fietsen en zo kunt u op weg gaan naar de mooie plaatsjes Blokzijl, Vollenhove en Giethoorn. In de zomer-periode is er veel te doen in de omgeving van Blokzijl, met als hoogtepunt de corso's in Vollenhove en Sint Jansklooster. Kamperen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland kunt u dus op minicamping De Veenweide in Blokzijl, een boerencamping in de provincie Overijssel.

minicamping De Veenweide in Blokzijl


Minicamping De Veenweide in Blokzijl draagt zijn naam die ontleend is aan het gebied; de noord-westhoek van Overrijssel.
Deze bestond in vroeger tijden uit hele grote percelen met laagveen, deze zijn in de vorige eeuw afgegraven. De gedroogde veen werd turf genoemd, een ideale brandstof. Door deze afgravingen zijn meren ontstaan zoals 'De Belterwiede' en 'De Beulaker'. Er waren ook kleinere afgravingen, dit waren trekgaten, maar deze zijn nu met riet dichtgegroeid. Tussen deze meren en trekgaten zijn de overige gronden in gebruik als langbouwgrond en ook zijn ze in bezit van natuurbeherende organisatie als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het havenstadje Blokzijl, alwaar minicamping De Veenweide is gelegen, is altijd rijk geweest aan handel. In de Gouden Eeuw was het een stapel- en overslagplaats, waarbij zowel de handelsvaart over de Zuiderzee, als die naar het achterland van belang was. Blokzijl was ooit de grootste uitvoerhaven van turf naar het westen. Maar het produceerde ook andere export artikelen, zoals bier en gebranden wateren. Zo waren er brouwerijen in de Forteresse. Namen als Bierkade en Brouwerstraat herinneren eraan. Neem vooral een kijkje bij de kolk en en prachtige koopmanshuizen en waan u in de Gouden Eeuw.

kaart van minicamping De Veenweide in Blokzijl

 

De geschiedenis van Blokzijl kunt u bezichtigen in 'Het Gildenhuys'. De VVV kan u zelfs een rondleiding door Blokzijl geven. De Nederlands Hervormde Kerk, het middelpunt van Blokzijl,stamt uit 1609. In Blokzijl zijn voldoende winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Grote steden in de buurt zijn Steenwijk, Emmeloord en Meppel. Op 2 km van minicamping De Veenweide is een openlucht zwembad. Vanuit Blokzijl kunt u met de rondvaarboot van da Fa. Timmerman naar 'De Wieden' of 'De Weerribben'. Natuurgebied 'De Wieden' heeft een bezoekerscentrum van de natuurvereniging Natuurmomenten, 'De Foeke' in Sint Jansklooster. Natuurgebied 'De Weerribben' heeft een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ossezijl. Via het pontje in Jonen kunt u per fiets naar Dwarsgracht, 'Histomobiel' en vanuit daar naar Giethoorn.

Wilt u meer weten over deze minicamping in de provincie Overijssel?
Bezoek dan eens de website van minicamping De Veenweide in Blokzijl

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina