Kamperen bij de boer in Duitsland

Kamperen bij de Boer in Duitsland is wat minder bekend dan bij ons of in Frankrijk, maar het is wel aan het opkomen. Steeds meer boeren ontdekken deze extra bron van inkomsten en ervaren dan hoe leuk het is om een Boerencamping te runnen. U treft in dit immense land, het heeft een grondgebied van 357.022 km², veel verschillende landschaptypes aan. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

In 2012 waren er ongeveer 81.300.000 inwoners. Duitsland is verdeeld in drie belangrijke geografische gebieden: de Duitse Laagvlakte in het noorden, de centrale Duitse middengebergten, en in het zuiden, de Alpen Tevens is het land verdeeld in 16 deelstaten.

Kamperen bij de boer in Duitsland, dichtbij en gezellig

Op zoek naar een kleine camping?
Bekijk hier het hele overzicht van boerencampings in Duitsland

Voldoende afwisseling om in Duitsland bij de boer te kamperen.

Door het hele land zijn verspreid de boerencampings te vinden. Dat biedt u de mogelijkheid om jarenlang de vakantie in dit grote land door te brengen. Er is een gematigd klimaat, waarbij wel moet worden aangetekend dat het in het zuiden over het algemeen in de zomer warmer is. Noord- en Midden-Duitsland kennenzachte zomers en frisse, vochtige winters. In het zuiden en de bergketens zoals het Harzgebergte, het Zwarte Woud en Beieren zijn de zomers veel warmer, de winters veel kouder en valt er veel sneeuw. Het noorden van Duitsland, met de deelstaten Hamburg, Bremen, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mechlenburg-Pommeren is vrij vlak en (behalve in de steden) dun bevolkt. Er is heel veel landbouw. Belangrijk hier zijn de grote rivieren de Ems, de Weser, de Elbe en deOder. Het midden van Duitsland heeft met de deelstaten Noordrijn-WestfalenRijnland-Palts, Hessen en Klein Saarland vrij veel bevolking.

Het Ruhrgebied telt alleen al 5 miljoen inwoners. Het landschap is veel heuvelachtiger en wordt doorsneden door de Rijn en de Moezel. U zult hier, vooral langs de Moezel, ook al de eerste wijngaarden op de hellingen langs deze mooie rivieren aantreffen. Maar de zware industrie voert hier, vooral in het Ruhrgebied natuurlijk, de boventoon.

In het zuiden liggen de grote deelstaten Beieren en Baden-Wuertemberg. Muenchen, 1,3 miljoen inwoners, is de hoofstad van Beieren en is zeer belangrijk als economisch maar ook als cultureel centrum. Stuttgard is de hoofdstad van Baden-Wuertemberg. Het zuidelijkste gedeelte van Duitsland is tevens het meest rijke deel. De Donou is hier de belangrijkste rivier, maar ook de Iller, Lech, Isar, Neckar en de Main mag u niet onderschatten. In de Beierse Alpen ligt het hoogste punt van Duitsland, de Zugspitze, bijna 3000 meter hoog. Verder kenmerkt het zuiden zich door grote bebosde gebieden (Het Zwarte Woud), uitgestrekte plateaus en de Hooglanden van Zwaben en het Bohemer Woud.

Ook lekker eten terwijl u gaat kamperen bij de boer in Duitsland

Op zoek naar een kleine camping?
Bekijk hier het hele overzicht van boerencampings in Duitsland

Kamperen bij de boer in het voormalige Oost-Duitsland.

Het oosten van Duitsland was tot 1990 een zelfstandige staat, genaamd DDR. De deelstaten hier zijn Brandenburg, Saksen-Anhalt, Thueringen en de Duitse hoofdstad Berlijn. In Berlijn wonen ruim 3,4 miljoen mensen. De natuur in dit deel in wat minder ontdekt dan die in de andere delen van Duitsland. Het nationaalpark de Harz is hier een goed voorbeeld van. Dit is het eerste nationale park van Duitsland. Verder is hier het mooie merengebied Mecklenburg waar schitterende vogels hun broedplek hebben. In het zuiden van het oosten treft u de industriesteden aan, zoals Leipzig, Dresden, Chemnitz, Halle en Erfurt.

Cultuur en Kamperen bij de Boer in Duitsland.

Ondanks dat wij een buurland zijn van Duitsland is de cultuur daar heel anders. In Duitsland, maar vooral in Berlijn, zijn talrijke musea. Het Museuminsel in Berlijn mag u niet missen als u in deze stad verblijft. Hier zijn vijf musea gevestigd. Duitsland staat ook bekend om zijn worsten. De Currywurst is hier het meest sprekende voorbeeld van. Zuurdesembrood is het meest voorkomend brood in Duitsland, deze is langer houdbaar en het heeft een bijzondere smaak. Naast Zuurdesembrood zijn er ook veel kleine broodjes verkrijgbaar die Brötchen, Semmeln of Schrippen worden genoemd afhankelijk van waar u in Duitsland bent. Op campings zijn de harde Duitse broodjes veelal favoriet bij de Nederlanders. Ook eten de Duitsers graag veel vlees, te samen met aardappelen en koolgroenten hun favoriet. Ook heeft Duitsland vele beroemdheden voortgebracht: Johann Sebastiaan Bach, Georg Friesrich Handel, Heinrich Boll en Frans Kafka zijn slechts enkele voorbeelden.

Op zoek naar een kleine camping?
Bekijk hier het hele overzicht van boerencampings in Duitsland

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina