Boerderijcamping het Varsenerveld in Ommen -
Minicamping Overijssel

De familie de Lange heet u van harte welkom op boerderijcamping het Varsenerveld in Ommen, een minicamping in Overijssel. Genieten op een prachtige gelegen boerderij midden in Vechtdal Overijssel, al fietsend of wandelend ervaart u de stilte, rust, ruimte en ruikt u de bossen afgewisseld met natuurgebieden of grazende koeien met kalfjes. Schitterende landelijk gelegen boerderijcamping midden in het Overijssels Vechtdal, of zoals het nu officieel heet "Vechtdal Overijssel, alle tijd". Mogelijkheden voor logeren, een kop koffie of uw ontbijt wordt geserveerd in de boerderijkeuken met uitzicht op grazende koeien met kalfjes. Boerderijcamping het Varsenerveld in Ommen is zeker de moeite waard.

 

Kom je ook s'avonds de boer helpen met het voeren van de dieren die op de boerderij wonen? Bij aankomst op de camping ontvangt u een map met toeristische informatie over dit unieke gebied. Bij Ommen ligt een eeuwenoud stukje natte heide, een restant van een eens onmetelijk veengebied. Het dreigde dicht te groeien tot bos. Door vrijwilligers wordt hier bij gedragen aan een stuk grond terug geven aan de natuur.

Het Overijssels Havezatenpad voert langs ongeveer 52 nog bestaande of inmiddels verdwenen havezaten in Overijssel. Door de medewerking van de waterschappen Regge en Dinkel en Groot Salland zijn stukken graskade van beken en rivieren beschikbaar gekomen voor de wandelaar. Oud cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen met kleine essen gelegen langs de oevers van de Reest. De Veenbeek is de kronkelende grens tussen Overijssel en Drenthe. Overal in het landschap is te zien hoe de eeuwenlange verwevenheid van mens en omgeving tot zeer gevarieerde natuurwaarden heeft geleid.

Fietsen of wandelen vanaf de bronnen van Vechtdal Overijssel.

Wilt u meer informatie over deze minicamping in Overijssel, zoals foto's e.d.?
Neemt u dan gerust eens een kijkje op de website van boerderijcamping het Varsenerveld in Ommen.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina