Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava
Kleine camping in het Boheemse Woud

Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava, een kleinecamping in het Boheemse woud, ligt op een hoogte  van ongeveer 600 meter, vanwaar U een schitterend uitzicht heeft over de  omgeving. De omringende heuvels  gaan tot een hoogte van 1100 meter.  U dvou Orechu (bij twee notenbomen) ligt in het oudste natuurpark van Tsjechië: de SUMAVA.  Een heuvelachtige streek aan de voormalige grens met  het ijzeren gordijn.  Dankzij deze lokatie is de flora en fauna in de streek zeer goed bewaard gebleven.  U treft hier dan ook een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten aan. Met de gratis routes die u op deze mini camping kunt krijgen ontdekt U al wandelend, fietsend of met de auto, de prachtige natuur, vele verscholen dorpjes en stoere kastelen van het Bohemerwoud. U kunt natuurlijk ook gewoon van de stilte en de natuur genieten die U op deze plek aantreft. Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava, een kleine camping in het Boheemse Woud is van Nederlandse eigenaren die hier zelf het gehele jaar aanwezig zijn.

 

Minicamping U Dvou Orechu Tsjechië

 

De eigenaren van Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava, bieden U informatie op maat en op het gehele terrein kunt U beschikken over gratis WIFI. In het hoofdgebouw is een gezellige bar met terras. Hier kunt U genieten van een hapje en een drankje en het is er altijd lekker warm, want op koude dagen brand de open haard. Šumava is de Tsjechische naam voor het Boheemse woud. Nationaal park Šumava is een UNESCO "Biosphere Reserve" en is met 69030 hectare het grootste Nationaal park in Tsjechië. Het maakt, samen met het Beierse woud, deel uit van het grootste Midden-Europese woudgebied en wordt ook wel de "Groene long van Europa" genoemd. In de directe omgeving van het Nationale park liggen verschillende grote beschermde natuurgebieden; "CHKO's" genoemd. Deze gebieden hebben niet dezelfde bescherming als een natuurpark, maar ook hier gelden beperkende maatregelen om de natuur te beschermen. De natuur in het Nationale park wordt gedomineerd door uitgestrekte bossen, beken, moerassen, en 8 gletsjermeren.

 

Boerderijcamping U Dvou Orechu in Behemen

 

Naast de gletsjermeren vind u twee stuwmeren; Het stuwmeer bij Nýrsko, dat gebruikt wordt voor de drinkwatervoorziening van Plzeň en het bekende Lipnomeer. Het stuwmeer bij Nýrsko mag niet gebruikt worden voor recreatieve doeleinden. De hoogte van de bergen varieërd tussen de 600 en 1378 meter. Bij een bezoek aan het park zult u ongetwijfeld reeën en herten te zien krijgen, deze komen hier veel voor. Wegens het ontbreken van natuurlijke vijanden heeft de populatie zich flink kunnnen uitbreiden. Om de populatie gezond en op peil te houden wordt een beperkte jacht toegestaan. Er komen gelukkig wel weer wat van hun oude vijanden terug. De lynx wordt weer met enige regelmaat gesignaleerd en het schijnt dat in de meest afgelegen delen weer een enkele wolf terugkeert. Ook de eland komt in het zuiden van het gebied weer terug. De goede kwaliteit van het water in het park biedt gunstige omstandigheden voor de visotter, forellen en watervogels zoals de ijsvogel. U ziet, indien u kampeert op Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava dan kampeert u midden in de ongerepte natuur.

 

Wilt u meer weten over deze kleine camping in het Boheemse Woud?
Bezoek dan eens de website van Boerderijcamping U Dvou Orechu in Strazov na Sumava.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina