Minicamping Rocca di Sotto in Penne
Boerderijcamping in de regio Abruzzo

De eigenaren van minicamping Rocca di Sotto in Penne, een boerderijcamping in de regio Abruzzo) willen u graag verwelkomen op hun historische rustieke boerderij waar u met de tent kunt kamperen. Ook kunt u eventueel gebruik maken van de Bed & Breakfast mogelijkheid of een ingerichte de Waard tent of een blokhut huren. De natuurcamping is gelegen in de regio Abruzzo, omlijst door de azuurblauwe Adriatische zee en met een prachtig uitzicht op de magische toppen van de Apennijnen, hier ligt een nog ongerept stukje Italië. In een lieflijk landschap met heuvels vol oude olijfbomen, wijnranken, smalle riviertjes en kleine kronkelweggetjes, die leiden naar oude dorpjes, leven de Italianen nog zoals ze dat 50 jaar geleden deden. Hier in de regio Abruzzen, provincie Pescara lijkt het, alsof de tijd heeft stilgestaan. Volgens oude tradities en in alle rust worden hier de lekkerste wijnen gemaakt en de beste olijfolie geperst. Italië puur! Wilt u dat ook ervaren? Kom dan kamperen op minicamping Rocca di Sotto in Penne, een boerderijcamping in de regio Abruzzo.

minicamping Rooca di Sotto in Penne , Italie


In het voorjaar van 2005 zijn Jan en Willeke uit Nederland vertrokken. In de gemeente Penne hebben ze hun droom gevonden: Rocca di Sotto. In het dorpje Roccafinadamo, aan de voet van het Nationale Park Gran Sasso met uitzicht op de vallei, staat hun historische rustieke boerderijtje. Het oude steile pad, dat van boven naar de bergbeekje beneden loopt, heet van oudsher Rocca di Sotto, wat letterlijk ‘rots van beneden’ betekent. Op het 10 hectare grote terrein in de grote olijfgaard onder de eeuwenoude olijfbomen hebben ze kleine natuurlijke terrassencamping met 15 ruime tentplaatsen gecreëerd. Bent u op zoek naar het pure Italië, naar een prachtige omgeving waar het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat, naar rust en ruimte? Dan bent u van harte welkom!

"boerderijcamping Rooca de Sotto in ItalieWakker worden onder een eeuwenoude olijfboom, slaperig de tent openritsen en genieten van het uitzicht op de opkomende zon, die plagerig de toppen van de Apennijnen kietelt. Dat kan als u op een van de terrassen van minicamping Rocca di Sotto in Penne, de kleine rustieke agricamping kampeert. Tussen de tachtig oude olijfbomen vindt u maximaal vijftien andere tenten met medekampeerders die om dezelfde reden hier zijn: rust, ruimte en genieten van de natuur. Elkaar vermaken in plaats van vermaakt worden.Er is op de camping een grote 'openbare' barbecue aanwezig zodat u heerlijk buiten kunt kokkerellen aan een grote picknicktafel. Op het terrein (ca 10 ha) kunt u een stevige wandeling maken langs fruit- en notenbomen en dan over de heuvels naar beneden het pad volgen naar de bergbeek. Daarna is het goed toeven op het terras. De oude opslagruimtes (cantina’s) hebben we omgetoverd tot gezellige ontbijtruimte, bar en receptie. Aangezien u hier op een 'boerderijcamping' bent, hoeft u natuurlijk niet op pad voor een eitje, olijfolie of een kropje sla en ook de aardappelen kunt u thuis laten. Want naast de scharrelkippen heeft men een grote moestuin, zodat u voor de pomodori's of het blaadje basilicum alleen even de moestuin hoeft in te lopen. In de cantina, onder de overkapping, maar ook op de verschillende zitjes het terrein, kunt u genieten van de drankjes en hapjes van de streek.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze boerderijcamping in Penne (regio Abruzzo)?
Bezoek dan HIER de website van minicamping Rocca di Sotto

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina