Minicamping De Op de Heuvelrug in Leersum.
Een boerencamping in de provincie Utrecht.

De familie Van Gent, de eigenaren van minicamping Op de Heuvelrug in Leersum, een boerencamping in de provincie Utrecht, willen u graag van harte welkom heten . De Utrechtse Heuvelrug is zo'n klassiek Nederlands vakantiegebied dat al generaties lang hoog op het verlanglijstje van kampeerders staat. Geen wonder: het is één van de schaarse stukjes Nederland dat zo verrassend golft. Bossen worden afgewisseld door maïsvelden en in de luwte liggende weilanden. Geen weggetje dat hetzelfde is en na iedere bocht wacht je een verrassing. Aan de zuidkant is dit prachtstukje Nederland omzoomd door de Rijn met zijn karakteristieke uiterwaarden. Heerlijk voor het kampeerdersvolk dat hier op de verschillende reguliere campings de haringen in de grond kan slaan. Maar het beste kunt u dat doen op minicamping Op de Heuvelrug in Leersum, een boerencamping in de provincie Utrecht.

minicamping Op de Heuvelrug in Leersum

Minicamping Op de Heuvelrug in Leersum is het domein van de familie Van Gent, die hier tot in 1992 een koeien- en varkenshouderij dreef. Caravanners kwamen hier hun huisje op wielen 's winters onderbrengen in de stallen. Menigeen attendeerde boer J.W. van Gent erop dat zijn vee een pracht van een kampeerstek onder de hoeven had. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, aangezien Van Gent te kampen kreeg met steeds strenger wordende mestregels. Het resultaat is een pracht van een boerencamping aan de bosrand, die heerlijk in de luwte ligt, ver van alle recreatiedrukte. Nog altijd houdt Van Gent er een stuk of dertig koeien op na, "want die zou ik niet kunnen missen", zo zegt hij resoluut.

Het rechthoekige veld van minicamping Op de Heuvelrug in Leersum is omzoomd met bomen. Hierdoor heeft men veel beschutting. Caravanners kunnen kiezen voor een staanplaats met een tegelvloertje voor de ingang. Met vijftien, niet-afgebakende plaatsen op een halve hectare heb je volop de ruimte. Iedere kampeerder heeft hier fietsen bij zich, want je bent hier in één van de mooiste fietsgebieden van het land. Je kunt je tweewieler hier lekker binnen stallen. En zit het weer een dagje tegen dan kun je je prima vermaken met allerlei attracties binnen een straal van hooguit twintig kilometer. Fietsroutes zijn verkrijgbaar op de receptie. Op de camping is een overdekte recreatieruimte met leeshoek en tafeltennistafel. Voor de kinderen zijn er skelters, trapkarren, klein speelgoed, speeltoestellen (buiten). Het sanitairblok is uitgerust met 2 toiletten, 2 urinoirs, 4 wastafels en twee douches, wasmachine, helaas is er geen voorzieningen voor gehandicapten.

Boerencamping Op de heuvelrug in Leersum

 

Wilt u meer informatie over deze boerencamping in de provincie Utrecht?
Kijk dan eens op de website van minicamping Op de Heuvelrug in Leersum.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina