Minicamping Les Matherons in Puimichel
Kleine camping in de Alpes de Haute-Provence

Minicamping Les Matherons in Puimichel, een kleine camping in de Alpes de Haute-Provence is een rustige, midden in de natuur gelegen camping, waar u veel ruimte en gastvrijheid aantreft. De minicamping beschikt over 27 ruime plaatsen, is geheel autovrij en is midden in de natuur gelegen op ongeveer 800 meter vanaf de, toch al zeer rustige, openbare weg de D12 tussen het dorpje Puimichel (2 ½ km) en het stadje Oraison (10 km). De camping is op 550 meter hoogte gelegen. Het ligt in een heuvelachtig gebied met veel bossen en ruigten; de grond wordt haast niet bewerkt, het is hiervoor te arm. Het weinige dat verbouwd wordt is salie, diverse granen en lavendel ( dat eind juni / begin juli prachtig bloeit ). Echt tot rust komen en het observeren van vogels en determineren van bloemen? Dan bent u op Minicamping Les Matherons in Puimichel, een kleine camping in de Alpes de Haute-Provence mop de juiste plaats.


minicamping Les Matherons in Puimichel, kleine camping in de Provence

 

De kampeerplaatsen op Minicamping Les Matherons in Puimichel zijn veelal gecreëerd langs de randen van twee velden, elk veld heeft een oppervlakte van 1 ½ ha, geheel omringd door eiken. Tussen de bomen zijn bij verscheidene plaatsen zitjes gemaakt, zodat u heerlijk in de schaduw kunt vertoeven. Verder zijn er nog enkele geheel afgezonderde plaatsen, waarvan sommige alleen lopend te bereiken zijn. Alle plaatsen hebben elektra (3A), uitgezonderd enkele afgelegen plaatsen. Ook zijn er twee stacaravans het gehele jaar te huur. Het terrein is helaas niet zo geschikt voor mindervaliden, er hebben geen geasfalteerde paden, het terrein is geaccidenteerd en hoewel het sanitairblok dat zeer mooi is en prima onderhouden wordt zijn daar ook geen voorzieningen voor. Er is een wasmachine aanwezig, waar u voor slechts een klein bedrag gebruik van kunt maken. Ook kunnen we u nu WIFI op het terras van de camping aanbieden.zeer ruim opgezet is, zijn er geen speciale voorzieningen voor gehandicapten.De camping is zeker niet voor alle kampeerders geschikt. U vindt zoal geen verlichting op het terrein (behalve in het sanitairblok), er zijn geen geasfalteerde paden. U kunt zich op en rond de camping uitstekend vermaken. Verschillende spelen vindt u op het terrein (jeu de boules, tafeltennis, kabelbaan, tafelvoetbal, diverse schommels, zandbak). In het hoogseizoen worden er soms activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

 


Minicamping Les Matherons in Puimichel, kleine camping in Frankrijk

De omgeving van Minicamping Les Matherons in Puimichel leent zich uitstekend voor het maken stevige wandelingen. Er zijn door het gehele gebied vele (niet gemarkeerde) paden die over het algemeen vrij gemakkelijk te bewandelen zijn (stevige schoenen zijn wel aan te bevelen). Er zijn uitgebreide beschrijvingen te verkrijgen van meer dan 75 wandelingen, verschillende fietsroutes en autotochten. Een aantal wandelingen begint al vanaf de camping, voor de overige neemt u eerst de auto. Er zijn vele mogelijkheden tot leuke uitstapjes in de nabije omgeving.U hebt de diverse markten zoals in Forcalquier (grootste in de region), Apt, Manosque, Oraison, Greoux -les -Bains, waar u de regionale producten kunt kopen (olijfolie, lavendel, zeep, provençaalse stoffen) en u ook heerlijk op een terrasje kunt gaan zitten om de echte authentieke sfeer van de Provence te “proeven.”

 

Wilt u meer weten over deze kleine camping in de Provence?
Bezoek dan eens de website van Minicamping Les Matherons in Puimichel.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina