Minicamping Les Cerisiers in Lapeyrouse (departement Puy de Dôme)
Kleine camping in de Auvergne

Minicamping Les Cerisiers in Lapeyrouse (departement Puy de Dôme), een kleine camping in de Auvergne is een leuke hondencamping.. Het 19.000 vierkante meter grote terrein beschikt over 6 grote (individueel omheinde) campingplaatsen. De campingplaatsen zijn circa 250 m2 groot, iedere plek heeft zijn eigen wateraansluiting en een stroomaansluiting van maar liefst 16 Ampère en hebben een prachtig uitzicht op de schapen, charolais koeien, de heuvels en de bossen. Er is gratis WIFI beschikbaar in de gîte, bij het zwembad én op uw eigen omheinde campingplaats. De gasten van de camping kunnen gratis gebruik maken van het omheinde zwembad. Er zijn gratis ligstoelen, tevens is er een hangmat en zijn er parasols aanwezig. Uw hond(en) kunnen dan op uw eigen omheinde campingplaats blijven, dan wel in de omheinde boomgaard. Dus gunt u ook uw hond een mooie vakantie kom dan kamperen op Minicamping Les Cerisiers in Lapeyrouse (departement Puy de Dôme), een kleine camping in de Auvergne.


 

Voor u én uw hond(en) zijn er hele nette voorzieningen aanwezig. We beginnen met de voorzieningen voor uw hond: Een eigen grote (omheinde) campingplaats van minimaal 250 m2 waar uw honden vrij los kunnen lopen; een groot speelveld waar ze vrijuit kunnen rennen en spelen met balletjes en andere honden; een omheinde boomgaard (met zwembadje) waar ze lekker kunnen zonnen en in de schaduw liggen; een ruime hondendouche (met warm water) waar u uw viervoeter lekker kunt wassen; een aantal speeltoestellen; gratis benches en een oppasservice voor het geval u een uitstapje wilt maken zonder uw hond. Voor u zijn er twee nieuwe sanitairruimtes gemaakt, met elk een ruime douche , toilet en wasbakje. Ook kunt u hier de afwas doen. Er is een koel/vries combinatie beschikbaar voor de campinggasten (gratis). Tevens is er een sfeervolle luxe gîte met alle benodigde faciliteiten waarin u ook kunt logeren. De geheel gelijkvloerse gîte ligt afgescheiden van de camping en heeft een grote omheinde tuin waar uw honden vrij rond kunnen lopen.In het huis van de eigenaren is nog een ruime 2-persoons gastenkamer met eigen badkamer beschikbaar, zodat u met 4 personen naar de gîte kan komen. Geen slaapbanken dus maar comfortabele bedden. .Alle gasten kunnen gebruik maken van de table d'hôtes ( een heerlijk 3-gangen menu).

 

De Auvergne is bekend om zijn prachtige natuur met rivierkloven, bossen, meren, vulkanen en natuurlijk de Bleu d’ Auvergne kaas. Hier is schone lucht, komt u tot rust en kunt u lekker fietsen en wandelen met de honden! In het centrum van Lapeyrouse (op circa 800 meter afstand) is een bakker, een postkantoor en een café met een kleine menukaart. Op loopafstand (op circa 600 meter) is een 13 hectare groot recreatiemeer ( Het Plan d'Eau van Lapeyrouse) met een zandstrand en daar zijn ook mogelijkheden om te gaan vissen, tennissen, basketballen, mountainbiken en een mooie wandeling rond het meer te maken met de honden. In de nabije omgeving is veel te doen, zoals door de bossen of langs de rivieren wandelen met de honden, kano varen op de Sioule of de mooie waterval van St.Pierre des Champs bezoeken. Het Kratermeer van Tazenat is ook prachtig. Het glooiende landschap leent zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten.

 

Wilt u meer weten over deze kleine (honden) camping in de Auvergne?
Bezoek dan de website van Minicamping Les Cerisiers in Lapeyrouse.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina