Minicamping Jana in Liptovská Kokava
Boerderijcamping in de regio Liptov (noord Slowakije)

Minicamping Jana in Liptovská Kokava, Boerderijcamping in de regio Liptov (noord Slowakije) is een rustige camping met 12 plaatsen voor caravans, campers en tenten ligt achter het huis van de zeer gastvrije eigenaresse Jana Jurčová. Jana spreekt Duits en verstaat wat Nederlands. Vanaf de camping hebt u vrij uitzicht over de landerijen, enerzijds omsloten door de Lage Tatra, anderzijds door de Westelijke en Hoge Tatra.   Van de 12 plaatsen hebben er 8 een stroomaansluiting. De camping is geopend van 15 april tot 15 oktober. Minicamping Jana in Liptovská Kokava, Boerderijcamping in de regio Liptov (noord Slowakije) is een veilige camping want hij is geheel omheind.


Op Minicamping Jana in Liptovská Kokava is een keuken met zithoek voor gezamenlijk gebruik. Daar staan de koelkast met vriesvak en een magnetron. Uitgebreide informatie over de omgeving en suggesties voor toeristische routes liggen daar voor u als gast. ook zijn er Nederlandse leesboeken aanwezig. Er is schoon sanitair met warme douches. Heel leuk 's-avonds is de kampvuurplaats. Voor de kinderen zijn er sport- en speelmaterialen aanwezig. Tevens is er voor de gasten van deze boerderijcamping op een deel van het terrein gratis WiFi beschikbaar. De bushalte is slechts op 100 meter en supermarkt op 500 meter van de camping gelegen. In het dorp zijn 2 cafés met een leuk terras. In het dorp, op ca. 500 meter van de camping, is in de maanden juli en augustus ook een restaurant, waar je zeer voordeling en lekker kunt eten. Het restaurant heeft ook een menukaart in de Nederlandse taal.

Minicamping Jana in Liptovská Kokava

Niet ver achter Minicamping Jana in Liptovská Kokava stroomt de rivier de Belá, waarin gevist en geraft kan worden. Op 1½ km afstand ligt het openluchtmuseum Pribylina. De boerderijcamping is de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen en bergtochten in de Lage en Hoge Tatra. Voor een vlakkere wandeling is de hoogvlakte, waar de camping op ligt, ideaal. Het dorp is een kruispunt van diverse fietsroutes. De regio Liptov staat bekend om zijn thermaalbronnen (sommige gratis) en (ijs)grotten. Vele zijn, net als diverse culturele (Unesco) en natuurlijke bezienswaardigheden, binnen ongeveer een half uur bereikbaar. Ook het Liptovmeer, waar u kunt zwemmen en diverse watersporten beoefenen, bereik je in 30 minuten. Aquapark Tatralandia met glijbanen, zwembaden en wellnessfaciliteiten is een belevenis voor jong en oud. In de omgeving kun je veel extreme sporten beoefenen, zoals raften, wildwaterkanoën, paragliden, paintballen, zorbing, steile wandklimmen, speleologie enz., maar ook speciale golf voor de hele familie en voor de kleintjes zijn er veel speel- en belevingsparken binnen een half uur te bereiken.

 

Wilt u meer weten over deze boerderijcamping in de Regio Liptov?
Bezoek dan de website van Minicamping Jana in Liptovská Kokava

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina