Minicamping It Dreamlân in Kollemerpomp
Natuurcamping in de provincie Friesland.

Minicamping It Dreamlân in Kollemerpomp, een natuurcamping in de provincie Friesland is een kleine kindvriendelijke natuurcamping dichtbij de Waddenzee in Friesland. Wat is er heerlijker voor kinderen dan gezellig slapen in een tent en de hele dag met de blote voetjes hollen door het gras? En wat is er fijner voor ouders dan kinderen die in de pure natuur hun gang kunnen gaan met hun campingvriendjes op een veilig terrein? Zo kom je zelf eindelijk eens aan dat mooie boek toe terwijl je vanuit je kampeerstoel goed zicht hebt op je spelende kleintjes. Mini camping It Dreamlân is een klein, gezellig natuurkampeerterrein midden in het weidse Friese land. Adembenemende wolkenluchten en groene weilanden rondom, en toch een knus karakter door de vele knotwilgen, populieren en iepen. It Dreamlân is een gezinscamping en toegankelijk voor kleine en grote tenten, caravans en campers. De plaatsen zijn ruim en door groene ‘eilanden’ op het terrein is er veel privacy. De camping heeft 25 plaatsen waarvan 20 met elektra en er is gratis draadloos internet (wifi) beschikbaar op de camping. Er zijn geen vaste plaats op Minicamping It Dreamlân in Kollemerpomp, een natuurcamping in de provincie Friesland.

 

Mini camping It Dreamlân in Friesland

In de knusse, overdekte kachelplaats met lekkere kussens, kunnen gasten nagenieten van de dag bij een warm vuurtje. Voor de kleintjes is er een grote zandbak midden op het veld van m inicamping It Dreamlân in Kollemerpomp. Ze kunnen hun energie lekker kwijt in de kleine speeltuin met een huisje, een glijbaan, twee schommels, een trampoline en een wip-klavertjevier. Om de ouders de kans te geven eens lekker een boek te lezen of van het uitzicht te genieten is gedacht aan kindveiligheid. Al het water (sloten) is afgeschermd met Engels hekwerk. De ingang van de mini camping is afgesloten met een groot landhek zodat iedereen zeker kan weten dat de kleintjes veilig op het terrein blijven. Het moderne sanitairgebouw heeft drie toiletten, twee douches, een familiedouche met babybad en aankleedkussen, drie wastafels en aan de buitenkant enkele afwasplekken. Aan het einde van de camping ligt een natuurweide aan een brede sloot. Deze plek heeft een prachtig uitzicht naar alle kanten en is een leuke stek om te vissen. Bij het steigertje ligt een 3-persoons Canadese kano en roeibootje klaar voor de gasten om heerlijk mee te peddelen over de Dwarsried. Wel de gezelligheid van een camping voor de kinderen maar toch liever wat meer luxe? Op it Dreamlân is ook een gezellig en kindvriendelijk vakantiehuis te huur!

boerderijcamping in Friesland

 

Noordoost-Friesland heeft enorm veel te bieden. Wadlopen is een hele bijzondere ervaring. Met kinderen kan het ook: aanrader is een tochtje met paard en wagen door de vissersdorpen Paesens en Moddergat, daarna teruglopen over het wad en onderweg mooie schelpen verzamelen. Dit is te boeken bij Oan ‘e Dyk in Paesens. Het Blote Voeten Pad bij Surhuisterveen en Opende is een verfrissend en bijzonder uitje voor iedereen: gratis en altijd open. Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn beide gemakkelijk te bereiken voor een leuk dagje weg. Fietsen mee op de boot, drie kwartier varen en heerlijk het eiland rondfietsen. Bij terugkomst een visje eten in de haven van Lauwersoog… zo simpel kan een leuk dagje weg zijn…Minicamping It Dreamlân ligt halverwege de steden Groningen en Leeuwarden voor een dagje shoppen of cultuur snuiven. Het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer ligt vlakbij voor de dosis pure natuur. Verder liggen er vele leuke Friese dorpen in de omgeving en ook het historische Friese stadje Dokkum (bekend van de Elfstedentocht) ligt in de buurt. Vlakbij ligt natuurgebied Kollumeroord waar mooie wandelroutes lopen en waar de zeearend (met een beetje geluk) te zien is! Overal in de buurt lopen mooie fietsroutes en ook zijn er vele watersportmogelijkheden bij het Lauwersmeer. It Dreamlân: camping, vakantiehuis en het pure Friesland.

Wilt u nog meer weten over deze natuurcamping in de provincie Friesland?
Bezoek dan eens de website van Minicamping It Draemlân in Kollemerpomp.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina