Minicamping De Terp in Hiaure
Boerencamping in de provincie Friesland

Timo en Linda heten u van harte welkom op minicamping “De Terp” in Hiaure, een boerencamping in de provincie Friesland. De camping heeft 15 plaatsen en ligt achter een voormalige boerderij. De boerderij staat op een archeologisch beschermde terp (vandaar ook de naam). Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht over de friese weilanden, met aan de noordkant de waddendijk en aan de zuidkant de friese wouden. Minicamping "De Terp" in Hiaure, een boerencamping in de provincie Friesland, ligt aan open vaarwater (roeiboot beschikbaar) en op fietsafstand van de 11e elfstedenstad Dokkum.

Minicamping de Terp in Hiaure, boerencamping in de provincie Friesland

Het sanitair van minicamping "De Terp" in Hiaure is ondergebracht in de voormalige paardenschuur en bestaat uit 2 toiletten, 1 urinoir, 2 ruime douches en 2 gescheiden wasruimtes voor dames en heren. Tevens is er een stortplaats voor uw chemisch toilet. In de voormalige stalruimte is een ontspanningsruimte met tafels en stoelen ingericht, hier kunt u een krantje lezen, koffie drinken en is ook foldermateriaal over de omgeving te verkrijgen.

Boerencamping De Terp in Hiaure, minicamping in Friesland

 


Minicamping "de Terp" ligt in het plaatsje HIAURE. Hiaure (Fries: De Lytse Jouwer) is een terpdorp in de gemeente Dongeradeel. Het ligt ten noordwesten van Dokkum en heeft ongeveer 90 inwoners (2006). Het is altijd een klein dorp geweest. Vermoedelijk is het rond het jaar 1000 ontstaan. De huidige kerk dateert uit 1869. Om de kerk heen staan de boerderijen en huizen. Op de meeste boerderijen wordt het boerenbedrijf nog actief uitgeoefend. Op een van de boerderijen wordt de bedrijfsvoering op biologische wijze gedaan.

Wilt u meer weten over deze boerencamping in de provincie Friesland?
Bezoek dan eens de website van minicamping "De Terp" in Hiaure.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina