Minicamping de Klaverweide in Alphen
Boerencamping in de provincie Noord-Brabant

John en Julia Ermens van minicamping De Klaverweide in Alphen, een boerencamping in de provincie Noord-Brabant, willen u graag verwelkomen op hun camping in het mooie brabantse land. Bent u op zoek naar rust en ruimte in een mooie omgeving, dan bent u bij hier op het juiste adres! Vanaf de camping kunt u genieten van mooie vergezichten en prachtige bossen die op slechts een steenworp afstand liggen. Daarnaast liggen in en rond Alphen NB een groot aantal fiets- en wandelroutes en paden.
Dus, voor een actieve of juist rustige vakantie: kom dan naar minicamping De Klaverweide in Alphne, een boerencamping in de provincie Overijssel.

Minicamping De Klaverweide in Alphen, Boerencamping in Noord-Brabant


Minicamping De Klaverweide in Alphen is al meer dan 30 jaar een kleine gastvrije camping. Alphen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Romeinse tijd, lag op een kruispunt van Romeinse wegen. Sommige straatnamen duiden daar nog op: "De Franse baan", "De Maastrichtse baan". Voor die tijd was de omgeving ook al een geliefde woonstek. De vele prehistorische grafheuvels rond Alphen herinneren hieraan. In het oudheidkundig museum dat regelmatig op zondag geopend is, zijn vele voorwerpen uit die tijd te vinden. Het mooie van Alphen is dat de natuur heel divers is: zo zijn er de "Alphense bergen", een natuurgebied met diverse heuveltjes; "De Regte Heide", een weids heidelandschap, ligt tussen onze camping en het plaatsje Riel. Daarnaast zijn er eeuwenoude bossen waarin diverse riviertjes stromen als "de Donge" en "de Ley". Leuk is ook de ligging dicht tegen de Belgische grens, waardoor u zich tijdens een wandel- of fietstocht regelmatig in het buitenland zult bevinden.

Vanaf minicamping De Klaverweide in Alphen zijn diverse fiets- en wandelroutes te volgen, onder andere: de Baronieroute, een fietsroute rondom Breda, Bels lijntje, het fietspad van Tilburg naar Turnhout en Knooppunt 70 van het Noord-Brabantse fietsroute netwerk ligt 300 meter van de camping. Dan nog een aantale wandelroutes: De Looneind-wandelroute, deze komt langs het looneind en voert langs de mooiste stukjes Alphen, het Grenslandpad: een lange afstands wandelroute van Sluis in Zeeland naar Thorn in Limburg voert langs onze camping. OOk iverse wandelroutes beginnen op korte afstand van de camping.

Boerencamping De Klaverweide in Noord-BrabantWilt u meer weten over deze minicamping in de provincie Noord-Brabant?
Bezoek dan eens de website van minicamping De Klaverweide in Alphen.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina