Mini-camping De Hartjens in Azewijn
Duurzame camping in de Achterhoek, provincie Gelderland

Minicamping de Hartjens in Azewijn, een duurzame camping in de Achterhoek, provincie Gelderland, ligt in een natuurlijke omgeving die zorgt voor een glimlach. Het uitzicht over het prachtige Montferland is adembenemend. De camping is overzichtelijk met grote plaatsen. Het is echt een plek om tot rust te komen en te genieten van de mooie omgeving die zich prima leent om te fietsen, wandelen of bezoekjes te brengen aan kastelen en steden. De camping biedt 25 ruime plaatsen, deels in de zon en deels in de schaduw. Men biedt naast standaardplaatsen ook plaatsen met eigen water- en rioolaansluiting en zelfs 2 plekken met volledig eigen sanitair. Ook zijn er een 4-tal camperplaatsen aanwezig op de camping. Al mag je met je camper ook op een andere plek op de camping staan. Voor wandelaars of fietsers is er een speciaal tarief. Minicamping de Hartjens in Azewijn, een duurzame camping in de Achterhoek, provincie Gelderland, is een diervriendelijke camping. Je hond is dus van harte welkom en je hoeft er zelfs niet extra voor te betalen.

minicamping De Hartjens in Azewijn, Achterhoek, Gelderland


Minicamping de Hartjens in Azewijn heeft voorzieningen die je van een camping mag verwachten. In 2022 zijn er een aantal nieuwe voorzieningen op de camping, zoals een zwembad en een dierenhoek. Alle plaatsen zijn voorzien van goed werkend gratis WIFI. Er is net sanitair met aparte gezinsdouche/babyruimte, natuurlijk een afwasgelegenheid, een wasmachine en droger, een koelkast/vriezer en een gezellig café/huiskamer 'de Deel' met televisie, spelletjes en boeken. Indien gewenst kunt u iedere ochtend verse broodjes op bestelling kopen. Er zijn speelvoorzieningen voor de kinderen aanwezig en ook een dierenhoek met varkens en kippen. Er is ook een leuk zwembad van 3 x 7 meter. Uw electrische fiets kunt u opladen in de fietsenstalling. Op de camping gebruikt men geen chemische middelen. Met de 108 zonnepanelen is men zelfvoorzienend op gebied van electra. De in 2017 geplaatste zonneboilers zorgen voor warm water. Zo draagt men en de campinggasten een steentje bij aan een duurzame vakantie. De voedingsmiddelen zijn zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch en men maakt gebruik van hergebruikte materialen. Langzamerhand zal de camping nog verder verduurzamen.

Duurzame camping De Hartjens in de Achterhoek

Minicamping de Hartjens in Azewijn is gelegen aan de rand van natuurgebied Montferland, men wil als het ware de natuur onze camping in trekken. Op de camping is er veel respect voor de natuur. Zo zijn er al diverse nestkasten voor (roof)vogels. Ook is er een natuurlijke poel waar diverse amfibiën zich thuis voelen. De komende tijd wordt er verder geïnvesteerd in een landelijke en natuurlijke impassing van de camping. Met meer schuilplekken voor vogels en kleine dieren. Daartoe worden er streekeigen bomen en struiken aangepland. Ook zal de camping de komende tijd meer bloemen krijgen, wat bijen, vlinders en insecten aantrekt. De camping wordt daarmee een ecologisch divers gebied. De duurzame camping De Hartjens ligt in de Achterhoek aan de grens bij 's Heerenberg en Emmerich. Het Montferlandse bos is een natuurgebied waar je goed kunt wandelen en fietsen. Er is een uitgebreid netwerk aan bewegwijzerde fietsroutes en wandelroutes. Montferland is een verrassend stukje van de Achterhoek: groen, afwisselend met volop historie en culturele en culinaire hoogstandjes.

 

Wilt u meer informatie over deze duurzame camping in de Achterhoek, provincie Gelderland?
Kijk dan eens op de website van minicamping De Hartjens in Azewijn

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina