Minicamping Domaine de Beauvoir in Beauvoir
Boerencamping in de Bourgogne

Op Minicamping Domaine de Beauvoir in Beauvoir, een boerencamping in de Bourgogne kunt u kiezen uit 6 kampeerplaatsen. De plaatsen zijn op het weiland, waar u kunt genieten van weids uitzicht of in het schaduwrijke bos. De sanitaire voorzieningen op de camping zijn gevestigd in de Grange. Hier vindt u 1 afgesloten badkamer met 1 douche, toilet en wastafel. Daarnaast 1 apart toilet en 1 aparte vaste wastafel. Uiteraard is er warm en koud water aanwezig. Hier kunt u de afwas doen en staat er voor algemeen gebruik een koelkast, magnetron en een centrifuge. En mocht u zin hebben een potje tafeltennis of voetbal ook dat kan hier. Wilt u genieten van het heerlijke Franse klimaat, kom dan eens kamperen op Minicamping Domaine de Beauvoir.
minicamping Dimaine de Beauvoir in Dordogne, Frankrijk

Lí Yonne en dan met name de Pays de Puisaye-Forterre in de Bourgogne, is naar verluid qua temperatuur gemiddeld genomen de aangenaamste streek van Frankrijk. 's Zomers niet te heet, 's winters niet te koud. Het voorjaar begint al vroeg (in februari kun je hier soms buiten zitten) en de herfst laat lang op zich wachten En dat op 650 kilometer van Utrecht. Een reden temeer om eens te komen kamperen op Minicamping Domaine de Beauvour in Beauvoir. In het glooiende landschap heeft de natuur veel te bieden. Bossen, weilanden, meertjes, vijvers, schilderachtige dorpjes en niet te vergeten: de rivier de Yonne die niet toegankelijk is voor de beroepsvaart. Wie van vissen houdt, kan in deze rivier zijn hart ophalen (wel vergunning regelen). Auxerre is een mooie middeleeuwse stad, beslist het bezoeken waard. GuÈdelon is een Middeleeuws kasteel in aanbouw. U zult hier versteld van staan. En uiteraard is er de regionale markt op Zaterdag in Toucy.

Direct vanuit Minicamping Domaine de Beauvoir in Beauvoir kunt u aan prachtige wandelingen beginnen. De eigenaren hebben zelf enkele routes uitgezet, variÎrend van 1 tot 3 uur. Maar u kunt ook kiezen voor de officiële wandelroutes waarvan er diverse Beauvoir passeren. Deze routes bedragen 10 tot 30 kilometer en voeren langs de mooiste plekjes in de Pay de Puisaye-Forterre. Deze routes starten meestal vanuit Toucy dat gelegen is op 8 kilometer van Beauvoir. Volgens de kenners is de Puisaye een ideaal fietsgebied voor zowel recreatie, toeren als mountainbiken. Wel dient u regelmatig klimwerk te verrichten, waarbij het hellingspercentage kan oplopen tot boven de 10%. Op de boerencamping zijn twee fietsen te huur voor degene die geen fietsen bij zich hebben. Om de omgeving fietsend te ontdekken zijn er gedetailleerde routekaarten op de camping aanwezig.

boerderijcamping Domaine de Beauvoir in FRankrijk

Soms hoort u een tractor, soms een hinnikend paard, soms een auto, twee keer per dag de toeter van de bakker, maar meestal hoort u alleen maar de vogels en het zachte gekletter van de fontein in de vijver. Dankzij de heldere lucht in deze streek en het ontbreken van omgevingslicht voltrekt zich op vele avonden een prachtig schouwspel aan de hemel. Naarmate het donkerder wordt, laten steeds meer sterren zich zien. Vanaf het terras van Minicamping Domaine de Beauvoir zijn al veel gissingen gedaan naar de namen ervan en zijn al vele satellieten geteld. Maar wat voor vogel laat zich iedere avond met een schel geluid horen? En luister: is dat niet een specht? En zie ik daar eekhoorns? En wat is dat? Een das?

Welkom bij minicamping Domaine de Beauvoir

 

Wilt u meer weten over deze boerencamping in de Bourgogne?
Bezoek dan eens de website van minicamping Domaine de Beauvoir in Baeuvoir.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina