Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile in Miklósi
Klein vakantiebedrijf in zuid-west Hongarije

Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile in Miklósi, een klein vakantiebedrijf in zuid-west Hongarije is het kleine paradijs van Ilse Smits en Erwin Huizenga en ligt twintig kilometer ten zuiden van het mooie Balatonmeer. Zij zijn aangesloten bij de ANWB en SVR. Op het kampeerterrein komen damherten, reeën, hazen, konijnen, egels en vossen graag bij de vijver drinken. Bijeneters, Bonte en Groene Specht en vooral ook de Wielewaal zijn te gast. Vele soorten vlinders, nachtvlinders en bijzondere motsoorten als de Kolibrimot vliegen vrolijk rond. Het dorp ligt midden in het ‘Koppányvölgy Naturpark’, waar u eindeloos kunt wandelen, fietsen/mountainbiken, paardrijden en vissen. Een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars! Er zijn 9 kampeerplaatsen voor tent, caravan of camper, deels met schaduw en in het bos. Tevens zijn er vóór het terrein in het voor en naseizoen 2 camper plaatsen voor kort verblijf. Men is aangesloten bij de ANWB en SVR.  Geniet in de eigen ambachtelijke wijnmakerij Pilllangó. Kamperen en vakantie bij La Petite Étoile in Miklósi, een klein vakantiebedrijf in zuid-west Hongarije, verhuurt men ook een appartement, caravan Bloemen, vrijstaande vakantiehuizen en drie unieke wijnberghuisjes.

 

Het sanitairgebouw van La Petite Étoile heeft een dames en heren kant met daarin wastafels met warm en koud water, toiletten en douches zónder muntensystemen en met een goede waterdruk waardoor douchen net als thuis ervaren wordt. Ilse en Erwin zijn er trots op dat hun gasten het sanitair roemen omdat het naast erg schoon ook erg functioneel en vooral comfortabel is in gebruik!! Rechts van de ingang van het gebouw is de afwasplaats met koud en warm water en aan de linkerkant is de stortplaats voor het chemisch toilet waar tevens koud water gepakt kan worden, voor campers met een extra lange slang ernaast om op de camperplaats bij te kunnen tanken. Voor de kleintjes zijn er een zandbak en andere speelattributen en is de gezellige gemeentespeeltuin direct tegenover de camping in het park. Badminton sets, Jeu de boules ballen, boeken in div. talen, gezelschapsspellen en evt. zwembandjes voor de kleintjes kunnen geleend worden. Er is volop informatie voor een dag uit of kies een leuk arrangement uit het uitgebreide aanbod! Er is een zwembad om even lekker in op te frissen. Ook is er een vuurplaats beschikbaar voor een kampvuur, om te grillen of in de Hongaarse kookketel te koken. Kookketels en BBQ roosters kunnen bij Ilse en Erwin ook geleend worden. Hout kan gesprokkeld worden in het eigen bos! Een gemeenschappelijke picknickplek kan gebruikt worden door de gasten. Er worden ook allerlei activiteiten en arrangementen georganiseerd.

Miklósi, daar waar La Petite Étoile is gevestigd, ligt in het schitterende heuvellandschap van Somogy in Hongarije. Dichterbij dan u denkt: 1380 kilometer van Utrecht. Nog onbedorven door massatoerisme doet het lieflijke, groene landschap denken aan de Vendée of de Bourgogne in Frankrijk. De prijzen zullen u echter verbazen! Uit eten is hier nog leuk in de vele heerlijke restaurants. Ook de campingprijzen en uitjes zijn veel goedkoper dan in de “populaire” vakantielanden. Hongarije op zijn best: niet toeristisch, maar het oorspronkelijke dorpsleven zoals het al eeuwen gaat. Door de unieke ligging maakt dit kampeerverblijf deel uit van het dorp en veel van de bewoners spelen een rol bij onze arrangementen. Hier geen “toeristische attracties”, maar het échte Hongarije beleven! La Petite Étoile is een eldorado voor vogelaars en natuurliefhebbers! Miklósi is een klein maar zeer gastvrij dorp, waar je in de heuvels rondom heerlijk kunt wandelen, fietsen en op de wijnberg gezellige avonden kunt beleven tijdens de wijnproeverijen en festivals bij de bewoners van het dorp. Onthaasten is hier mogelijk in optima forma.

Wilt u nog meer informatie over dit klein vakantieverblijf in zuid-west Hongarije?
Kijk dan op de website van La Petite Étoile in MiklósiVolg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina