Boerencamping Het Ven in Bergeijk
Minicamping in de provincie Noord-Brabant.

Frank en Karin, vormen samen met ons dochtertje Veerle, de familie Cuypers die achter Boerencamping het Ven in Bergeijk, een minicamping in de provincie Noord-Brabant schuil gaan. Op zaterdag 11 april 2009 is de camping geopend door de burgemeester van Bergeijk en gezegend door pastoor Penne. Het betreft een echte boerencamping en het grotendeel van het vee bestaat uit Franse vleeskoeien van het welbekende ras de Blond d’Aquetaine. En zoals het op een echte boerderij betaamt lopen de koeien in de zomerperiode dag en nacht langs de boerencamping Het Ven in Bergeijk, een minicamping in de provincie Noord-Brabant af.

Boerencamping Het Ven in Bergeijk, Noord Brabant

 

Het splinternieuwe sanitairgebouw van boerencamping Het Ven in Bergeijk, is in januari 2009 opgeleverd. Het is gedaan met behulp van vele andere mensen. Daarna is de toerit tot de camping geheel vernieuwd. Vanaf 1905 staat hier al een boerderij op deze plaats, waar nu al de 5 generatie Cuypers boert. Daarvoor was het eigendom van Baron Gilles de Pëlichy. Rond die tijd moet er in dit gebied een moerassig ven zijn geweest, vandaar de campingnaam 'HET VEN' . Om toch nog naar de historie terug te gaan moet je de natuur in tekken. Er zijn nog kleine overblijvselen van het ven te vinden. Dit is erg goed mogelijk door middel van een door Frank en Carin uitgestippelde wandelroute die start vanaf de camping.

Boerencamping Het Ven is te vinden in het buitengebied van het in Noord-Brabant gelegen plaatsje Bergeijk, pal aan de grens met België, wat de naam ‘ De Pielis” draagt. Dit gebied is vernoemd naar een baron GILLES DE PËLICHY. Nu is dit gebied een variatie van landbouwbedrijven en woonboerderijen afgewisseld door landbouw bos en heide. Dus prachtig om te wandelen en te fietsen maar, waar het s’nachts ook nog echt donker wordt. Vanuit de camping door de poort staat u meteen op een fietspad waar meerdere routes op liggen. Mocht u liever wandelen dan zijn er ook vanaf de camping diverse routes te lopen.

Toiletgebouw minicaming Het ven in Bergeijk

 

Wilt u meer weten over deze minicamping in de provincie Noord-Brabant?
Bezoek dan eens de website van boerencamping Het Ven in Bergeijk.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina