Boerderijcamping Žebrákov in Svetlá nad Sázavou
Minicamping in Tsjechië

Boerderijcamping Žebrákov in Svetlá nad Sázavou, een minicamping in Tsjechië is eigendom van de familie Sviták. De eigenaar, Franz Sviták, houdt een beperkt aantal koeien en wat kleinvee (kippen en eenden). Het veevoer verbouwt hijzelf. Bij de boerderij zijn drie velden toegankelijk voor tenten en caravans gemaakt. Hierop zijn ruime kampeerplaatsen. Op de camping zijn een sanitairblok en stroomaansluitpunten aanwezig. Direct naast de camping is een ruim grasveld, waarop allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Ook is er een zwemmeertje aanwezig bij Boerderijcamping Žebrákov in Svetlá nad Sázavou, een minicamping in Tsjechië.


Boerderijcamping in Tsjechië


 

Op Boerderijcamping Žebrákov in Svetlá nad Sázavou staat één sanitairblok. Hierin bevinden zich twee units voor heren en twee units voor dames. Er zijn 3 toiletten, 2 douches en 2 wastafels voor zowel de heren als de dames. De wastafels hebben warm en koud stromend water. Verder is er een stortplaats voor het campingtoilet en zijn er aanrechten voor een handwas en de afwas.Het sanitair wordt regelmatig schoongemaakt. Voor de kleine kinderen staan speeltoestellen op de minicamping. Kinderen kunnen op de boerderij met de honden en poezen spelen. De grotere kinderen (maar ook natuurlijk de volwassenen) mogen boer Franz op de boerderij helpen en met de tractor meerijden. Voor de gasten die dat leuk vinden is er ‘s avonds een kampvuur. Hier heeft u de gelegenheid de andere gasten te ontmoeten en onder het genot van een drankje de ervaringen van de dag uit te wisselen. Regelmatig spelen Tsjechische amateur musici bij het kampvuur hun liederen.

 

Kamperen bij de boer in Tsjechië op boerderijcamping Žebrákov

 

Svetlá nad Sázavou ligt in een heuvelachtig landschap met veel weilanden en bossen. Boerderijcamping Žebrákov ligt op ongeveer 600 meter boven zeespiegel en heeft een prachtig uitzicht op de plaats Svetlá nad Sázavou. Vanaf de minicamping loopt u direct een groot bos met veel wandelpaden in. In de directe omgeving van de minicamping bevindt zich een groot aantal plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn. Zoals Ledec nad Sázavou, Humpolec, Jihlava, Telc, Brno, Kutna Hora, Tasice en Havlíckuv Brod. Naast gezellig winkelen kunt u in deze plaatsen allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Vanuit Svetlá zijn goede openbaar vervoersverbindingen (bus en trein) met de omgeving en Praag. Het omliggende wegennet is zeer goed. Met de auto rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar het centrum van Praag (ca. 75 km).

Wilt u nog meer weten over deze minicamping in Tsjechië?
Bezoek dan de website van Boerderijcamping Žebrákov in Svetlá nad Sázavou.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina