Boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto
Minicamping in Le Marche

Boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto, een minicamping in Le Marche is een klein boerenbedrijf dat biologische Extra Vergine Olijfolie produceert. De 300 olijfbomen die op de 4 hectare grond staan, worden met de hand verzorgd, zonder enig gebruik van kunstbemesting of bespuiting. Villa Bussola is een agriturismo, dat wil zeggen dat er naast de productie van olijfolie ook toeristische werkzaamheden worden verricht. Villa Bussola verhuurt in de gerestaureerde villa 2 appartementen en 2 Bed & Breakfast kamers en op het terrein achter de villa is een minicamping met 12 tentplaatsen (dus geen campers en caravans. Vouwwagens in voor en naseizoen in overleg). Het Italiaans-Nederlands gezin bestaande uit Vanessa, Peter en dochter Shaila heeft in 2007 het oude (voormalig wijn)boerenbedrijf nieuw leven gegeven en is daarna begonnen met Boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto, een minicamping in Le Marche.


Boerderijcamping Villa Bussola in Le Marche, Italië

 

Er is op Boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto een afgebakend kampeerterrein, maar je kunt ook zelf een mooie plek op het 3,5 hectare grote terrein uitzoeken. De douche- en toiletvoorzieningen, 3 toiletten, 3 douches en 3 wastafels, zijn gevestigd in het sanitairgebouw achter het woonhuis. Buiten onder het afdak zijn 3 grote (af)wasbakken. In het sanitairgebouw staat een grote koelkast met vriesvak, bedoeld voor de dagboodschappen van de kampeerders. Hier kan men ook de mobiele telefoon opladen. Er is op deze minicamping geen zwembad, geen animatieteam, geen disco en geen oppasservice. Maar de mooiste "voorzieningen" zijn rust, persoonlijke aandacht, een zeer uitgebreide kennis over Le Marche en in het bijzonder de direkte omgeving Il Piceno, de mogelijkheid om samen met Vanessa, Peter en Shaila te genieten van een heerlijk en typisch Italiaanse maaltijd en de kans om het Italiaanse leven in deze veelzijdige streek te ervaren

 

Minicamping Ville Bussola in Le Marche, Italië

 

Boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto bevindt zich op 2 minuten afstand van het dorpje Monsampolo del Tronto, in het zuidelijkste puntje van Le Marche. Een paar minuten in de andere richting ligt het dorpje Acquaviva Picena. De zee, de palmenstranden en de badplaats San Benedetto del Tronto bereik je binnen 15 minuten. De prachtige stad Ascoli Piceno binnen 20 minuten. Monsampolo del Tronto met zijn oude stadsmuren boven op een heuvel biedt vanuit het park achter het klooster een indrukwekkend uitzicht over de Sibillini en de Gran Sasso gebergten. Op het plein zijn een bar, een buurtsuper, een apotheek, een sigarenboer/krantverkoper, een afhaalpizzeria en een slager te vinden. Iedere maandagochtend is er markt. Le Marche is een vrij onbekend en nog ongerept gebied met middeleeuwse stadjes en steden gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië. Het landschap heeft een gevarieërde flora en fauna. De heuvels zijn bedekt met een lappendeken van wijn- en olijfgaarden, korenvelden, zonnebloemen en grasland. De eigenaren van deze mooie minicamping nodigt u van harte uit voor een verblijf op hun mooie bedrijf.

 

Wilt u meer weten over deze minicamping in Le Marche?
Bezoek dan de website van boerderijcamping Villa Bussola in Monsampolo Del Tronto.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina