Boerderijcamping Fermette in Vijon
Minicamping in het departement Indre

Leo Kalwij en Froukje Zijlstra zijn de trotse eigenaren van Boerderijcamping Fermette in Vijon, een minicamping in het departement Indre.Anders dan anders. Dat is het kleinschalige vakantiecomplex in het Hart van Frankrijk. Fermette is een voormalige boerenhoeve in een prachtige omgeving met een weldadige rust. Sinds de opening in 2004 hebben alleen maar aardige mensen deze plek weten te vinden. En ze komen terug! Stapje voor stapje hebben Leo en Froukje van hun geliefde hoeve een volwaardig vakantieverblijf gemaakt. U heeft bij hen de beschikking over 3 compleet ingerichte appartementen: La Cabane, l‘Etable en Le Garage. Vanaf het seizoen 2014) zijn er op het terrein van 3½ ha tevens 3 campingplaatsen beschikbaar met een vrij uitzicht over de glooiende weilanden. Dus liefhebbers, kom ook een kamperen op Boerderijcamping Fermette in Vijon, een minicamping in het departement Indre

 

 

Zwembad bij boerderijcamping Fermette in Vijon,Frankrijk

 

Voor de campinggasten van boerderijcamping Fermette in Vijon is er een sanitair blok met douche, hangend toilet, wastafel, gootsteen en in overleg gebruik van een wasmachine. Op het terrein vindt u een mooi, op het zuidwesten gelegen zwembad met zonnebedden, zonnestoelen en parasols om te zonnen en af te koelen als het heet is. Daarachter ligt een vijver met tête à têtebankjes en bistrotafeltjes en stoeltjes waar het heerlijk toeven is met een glas wijn en een goed boek. Overal staan picknicktafels om lekker buiten te kunnen eten en van het uitzicht op de glooiende omgeving te genieten. De omgeving van deze minicamping nodigt uit tot heerlijke wandelingen, fiets- en autotochten. Tal van leuke stadjes zijn in de buurt. In het zuiden van de Indre, bekend als “Le Berry”, zijn de uitlopers van het Centraal Massief goed zichtbaar en met wandelen en fietsen goed voelbaar. Het is een glooiend geheel met veel bosjes en grote partijen struiken waartussen boeren hun landerijen hebben. De Charolaiskoeien met hun witte vacht zijn voornamelijk vleeskoeien en hebben hier een heerlijk vrij leven. Even over de grens met de Creuse, 5 kilometer bij de boerderijcamping vandaan, is het Limousingebied. Hier komen de beroemde Limousinkoeien vandaan, bekend van het malse, zachte vlees. Le Berry telt ontelbare kleine meertjes en natuurlijk de riviertjes de Indre, de Creuse en de Cher die allemaal uitkomen in de Loire. Het gebied is rijk aan wandelpaden, de weggetjes zijn klein en smal zodat er ook heerlijk gefietst kan worden.

Boerderijcamping fermette in Vijon, departement Indre

 

De omgeving van Boerderijcamping Fermette in Vijon kent typische kleine keien huisjes die het gebied markeren, kasteeltjes of grote kastelen, wel of niet bekend, staan er in overvloed. De één prachtig gerestaureerd, de ander hopeloos vervallen. Le Berry is rijk aan cultuur en bouwwerken. Het bezit naast de vele kastelen ook tal van basilieken en grote kerken. Een bezoek aan het kasteel van Boussac, Culan of Sarzay is zeker de moeite waard evenals het middeleeuwse dorpje Toulx Saint Croix. Het kasteel van Sarzay was geliefd bij George Sand, de feministe van de 19e eeuw. Zij had veel vrienden zoals Chopin, Balsac en vele anderen die zij regelmatig uitnodigde op haar landhuis in Nohant-Vic. Het is de moeite waard om dit te bezoeken. Er zijn ook vele tuinen waarvan een groot deel momenteel weer in hun oude glorie herstelt worden. De bekendste tuin is Les Jardins de Drulon en bevindt zich in Loye-sur-Arnon. Als u dit aanspreekt, aarzel dan niet langer. Minicamping Fermette staat de hele Franse zomer voor u open. Bienvenue.

 

Wilt u meer weten over deze minicamping in het departement Indri?
Bezoek dan eens de website van Boerderijcamping Fermette in Vijon

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina