Boerencamping Vierhuis in Rohel
Minicamping in de provincie Friesland

Boerencamping Vierhuis in Rohel, een minicamping in de provincie Friesland ligt in het rustgevende gebied aan de oostzijde van het Tjeukemeer. De boerderij is een actief vleesveebedrijf met een biologische werkwijze, op de boerderij is een boerderijwinkel waar onder meer de producten van eigen bedrijf verkocht worden. De plaatsen voor caravans zijn op gras, deels tegen de vaart aan. Tevens zijn er plaatsen tegen de weide aan. Op beide plaatsen is er een stroomvoorziening van 10 ampère. De plaatsen zijn ongeveer 130 m². Auto’s op de camping zijn niet toegestaan, deze horen op de ruime, gratis, parkeerplaats. Tenten zijn op hetzelfde veldje welkom maar kunnen ook geplaatst worden op een ander veld. Dit hangt af van de drukte op de camping. In alle gevallen ligt het veldje tussen de koeienweide en de ontwateringsvaart in. Voor groepen is er een apart veldje achter het voetbalveld van het levend tafelvoetbal. Campers kunnen op het gras of bij natte omstandigheden op een verhardterrein van Boerencamping Vierhuis in Rohel, een minicamping in de provincie Friesland, geplaatst worden.

 

Boerderijcamping Vierhuis in Rohel, Friesland

 

 

Boerencamping Vierhuis in Rohel beschikt ook over een receptie, de openingstijden worden aangegeven. Op het erf zijn 2 toiletgebouwen, een voor dames en een voor heren. Beide hebben 2 douches, 2 of 3 toiletten en een wasplaats. Bij de herenunit is een afwasplaats. In beide gebouwen is een stort voor uw chemisch toilet. Warm water is vrij te gebruiken. In de damesunit is een aankleedkussen. Op het terras, grenzend aan de boerderijwinkel is wifi, deze is vrij te gebruiken. De dieren op de boerderij worden tweemaal daags gevoerd. Wilt u daar bij zijn dan bent u welkom om mee te lopen. Men vertelt u graag over de manier van boeren. Uiteraard krijgen de kinderen de mogelijkheid om te helpen. Het is toegestaan om de dieren tussen de voerbeurten door te voeren met uw eigen afval. Voor de kinderen zijn er o.a. skelters, traptrekkers en trampolines. Deze zijn vrij te gebruiken. 

 

Tentenveld boerderijcamping Vierhuis in Rohel, Friesland

 

Het boerenbedrijf waar Boerderijcamping Vierhuis in is gevestigd doet veel aan natuurbeheer en is een mooie plek voor vogelaars. Op de camping, langs de vaart zijn er diverse vismogelijkheden zoals steigers en bruggen. Op loopafstand vindt u de Broeresloot met eveneens mooie vismogelijkheden. Het gebied leent zich uitstekend voor een dagelijkse trip op de fiets, Het water rondom de boerderij leent zich prima voor een trip met de kano of waterfiets. Deze zijn in de receptie te bespreken en te huur. Het maisdoolhof is een aanrader. Het Tjeukemeer is het grootste binnenmeer van Friesland. Omdat het niet overal even diep is wordt het niet druk bevaren. Er zijn diverse eilandjes in het meer. De noordoostzijde (grenzend aan de camping) van het meer is rijk van natuur en leent zich voor een heerlijke wandeling over de dijk. Het meer is kenmerkend voor het veengebied rondom het meer. Het Tjeukemeer leent zich uitstekend voor surfers. Op 2 km afstand, in Delfstrahuizen, is een mooie opstapplek voor surfers. In de winter is dit een geliefde plek voor ijszeilers. Bij Paviljoen Tjeukemeer is gelegenheid voor waterskiërs.

 

 

Wilt u nog meer weten over de mogelijkheden op deze minicamping?
Bezoek dan de website van Boerderijcamping Vierhuis in Rohel.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina