Boerderijcamping Hoeve Duvenvoorde in Giethoorn
Minicamping in de provincie Overijssel

Boerderijcamping "Hoeve Duvenvoorde" in Giethoorn, een minicamping in de provincie Overijssel, is een moderne boerderij die nog steeds in bedrijf is. U kunt kijken hoe de koeien automatisch worden gemolken, of zelf de kalfjes of geitjes voeren. De boerderij ligt aan de rand van het mooie dorp Giethoorn, ook wel het Groene Venetie genoemd, met zijn grachten en karakteristieke boogbruggetjes. Het is centraal gelegen tussen de twee prachtige natuurgebieden "De Weeribben" en "De Wieden" in. Een eigenzinnig stukje Nederland met ongerepte natuur en afwisselende flora en fauna. Tevens is het een startpunt voor diverse auto/vaar/wandel en fietstochten. Boerderijcamping "Hoeve Duvenvoorde" in Giethoorn, een minicamping in de provincie Overijssel, is niet alleen een camping waar U helemaal tot rust kunt komen, maar ook de ideale plek voor een goed verzorgd Logies met ontbijt

Hoeve Duvenvoorde in Giethoorn, Boerderijcamping

 

Om Boerderijcamping "Hoeve Duvenvoorde" te bezoeken moet u even heel goed opletten om er niet aan voorbij te rijden.Dat alleen is al een teken dat het een rustige camping betreft. Het is een gemengd bedrijf met koeien en akkerbouw. Er worden aardappelen en mais verbouwd. En dan is er natuurlijk ook nog de camping! Jan en Els Schut zorgen samen voor hun kampeergasten, terwijl zoon Piet het boerenbedrijf voor zijn rekening neemt.De kampeerders staan achter het bedrijf op de helaas vergane boomgaard, waar nu wel een mooie grasmat ligt om de tent of caravan neer te zetten. Sanitaire voorzieningen zijn bij het veld aanwezig. Er worden ruime standplaatsen aangeboden voor camper, caravan of tent. Huisdieren (mits aangelijnd) zijn toegestaan.

Er is een "slechtweer-onderkomen" met televisie in 1 van de schuren.Bij het huis van Els en Jan Schutis de receptie ondergebracht. In 10 autominuten ben je bij het water. Daar kan zelfs de meest onervaren schipper met een electrisch aangedreven Fluisterboot" op avontuur gaan. Een rondvaart door de karakteristieke grachten, zal u doen begrijpen dat dichters en kunstschilders door de jaren heen hierdoor werden geinspireerd.Foto en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het zien van de 18e en 19e eeuwse rietgedekte boerderijen en veeners huisjes, die soms enigszins verscholen liggen in het natuurgebied. Behalve varen kun je uitstekend fietsen in de omgeving; de mooie natuurgebieden van de Weerribben en de Wieden liggen op een steenworp afstand. Een winkelcentrum en subtropisch zwembad bevinden zich binnen een afstand van 5 kilometer. Er zijn fietsen te huur en routes genoeg. Prachtige stadjes als Steenwijk en Blokzijl zijn een bezoek meer dan waard.Maar ook op de camping zelf is er genoeg te beleven voor jong en oud! Op Boerderijcamping "Hoeve Duvenvoorde" in Giethoorn is ook ruimte voor kamperen in groepsverband.

Boerderijcamping Duvenvoorde, minicamping in Giethoorn


Wilt u meer informatie over deze boerencamping in de provincie Overijssel?
Kijk dan eens op de website van Boerderijcamping "Hoeve Dunenvoorde" in Giethoorn.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina