Minicamping De Houtwal in Paasloo.
Boerderijcamping in de provincie Overijssel.

Minicamping De Houtwal in Paasloo, een boerderijcamping in de provincie Overijssel, is aangesloten bij de SVR. Dit is een overkoepelende organisatie voor kleine campings. De camping is een landelijk en rustig gelegen minicamping met 20 ruime plaatsen, voorzien van 6 amp. electra, in Noordwest Overijssel. De omgeving van Paasloo kenmerkt zich door een sfeervol houtwallenlandschap. De camping ligt verscholen achter de woonboerderij, omringd door houtwallen, veel beschutting maar toch ook “open”. Iedere kampeerplaats heeft een tegelplateau waar de voortent/luifel op staat. Behalve de twee velden met tegelplateaus is er een derde veld. Deze is voor kampeerders met een tent of voor degene die bij voorkeur op “gras” wil kamperen. De camping heeft een eigen inrit en een parkeerterrein, er staan geen auto’s bij de caravans, behalve op derde veld. Ieder veld op minicamping De Houtwal in Paasloo, een boerderijcamping in de provincie Overijssel, beschikt over een watertappunt.

 

Minicamping De Houtwal in Paasloo, Overijssel

 

De voorzieningen zijn erg netjes op minicamping De Houtwal in Paasloo en voldoen natuurlijk ruimschoots aan de door de SVR gestelde eisen. Het sanitairgebouw beschikt over 5 toiletten, 1 urinoir, 3 afsluitbare wascabines (met koud en warm water), 1 open wastafel, 4 gratis douches, 3 afwasplaatsen met warm en koud water en een stortplaats voor het chemisch toilet. Ook is er een informatieruimte aanwezig waar de kampeerder zelf alle benodigde informatie kan halen: ochtendkrant lezen, diverse folders, tips voor dagjes uit en de VVV-krant. Tevens liggen er acht zelfgemaakte fietsroutes (variërend van 18 tot 49 km.) en zeven zelfgemaakte wandelroutes (variërend van 2 tot 15 km.) gratis klaar voor de gasten van deze boerderijcamping. Deze routes hebben allemaal de camping als startpunt. Er is een schuur die dient als fietsenstalling (elektrische fietsen opladen mogelijk). ook is er draadloos internet (WiFi) aanwezig op de gehele camping (tegen kleine vergoeding).

 

Minicamping de Houtwal ligt 8 km. vanaf Steenwijk, 8 km vanaf Wolvega en 2 km vanaf Nationaal Park De Weerribben. De dagelijkse boodschappen haat u uit het op 3 kilometer afstand gelegen Oldemarkt. Eén van de mooiste natuurgebieden, De Weerribben ligt op slechts 2 kilometer afstand van de boerderijcamping. Hier vindt u een ovevloed aan unieke fauna en flora en vele vogelsoorten. Rondom het watergebied liggen Steenwijk, de oude vestingstad, de rivierdorpjes Zwartsluis en Kuinre, het rustieke Kalenberg, de oude Zuiderzeehavens Vollenhove en Blokzijl, met oude koopmanshuizen rond de havenkolk. Al deze plaatsen zijn een bezoekje waard. Minicamping De Houtwal is gelegen in het houtwallenlandschap, enerzijds het moerasgebied, anderzijds het bosgebied: Heerlijkheid De Eese en de Woldberg waar volop gelegenheid is om te wandelen en te fietsen.

 

 

Wilt u meer weten over deze boerderijcamping in de provincie Overijssel?
Bezoek dan de website van Minicamping De Houtwal in Paasloo.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina