Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverledingen
Minicamping in Niedersacksen.

Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverledingen, een minicamping in Niedersacksen, hoort bij de geitenboerderij van het Nederlandse echtpaar Bert en Hilde. Dit kunt u ècht een minicamping noemen. Op dit moment (2015) is er slechts 1 plaats beschikbaar, maar die is dan ook bijzonder en ligt in de siertuin. Deze plaats is geschikt voor kampeerders met een tent of een vouwcaravan. In de toekomst wordt de capaciteit waarschijnlijk uitgebreid tot maximaal 5 plaatsen. Heerlijk rustig genieten van het uitzicht over de weilanden. In een gedeelte van de oude deel van de boerderij is een eenvoudig vakantieverblijf ingericht, deze is natuurlijk ook te huur. Dankzij het ouderwetse kleinschalige karakter van de boerderij is er volop mogelijkheid het authentieke boerenleven te ervaren. Op de boerderij lopen de melkgeiten met hun lammeren de bokken, poezen, kippen en pony's. U kunt kijken in de kaasmakerij hoe de kaas en zuivelprodukten worden gemaakt. U kunt bij hier uw eigen verse kippenei rapen, aardbeien en bramen en bessen plukken in de moestuin, meehelpen de dieren voeren, de lammetjes of de pony's een aai over hun bol geven. Kortom alles meemaken wat het boerenleven met zich meebrengt kunt u ervaren op Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverledingen, een minicamping in de deelstaat Niedersachsen.

 

Boerderijcamping Ziegenhof in Niedersachsen

 

Natuurlijk weet u dat de voorzieningen op Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverledingen beperkt zijn. Het toilet, de douche en de afwasplaats zijn ondergebracht in het oude klompenhok, maar zijn uiteraard heel schoon en netjes. Op de kampeerplaats is er een speelhut voor de kinderen, een hangmat en heeft u aansluiting op de elektriciteit. Ook mag u gebruik maken van de tuinset op het aangrenzende terras. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om aan te schuiven aan het boerenontbijt, waar boer Bert voor een heerlijk ontbijt zal zorgen, met verse zuivel van het bedrijf, een vers eitje, eigen gemaakte jam etc. Tijdens het boerenontbijt op deze minicamping in Niedersachsen worden veel sterke verhalen verteld en kunt u het met boer Bert over de koetjes en de kalfjes hebben. Het boerenontbijt wordt door Bert en Hilde tegen een schappelijke onkostenvergoeding op vrijdag en zondag aangeboden.

 

Vakantieverblkijf op minicamping Ziegenhof

 

 

De boerderij van Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverledingen staat in het buitengebied van het dorpje Ihren. Het is hoofdzakelijk een agrarisch gebied met veel weilanden en af en toe een maisveld. Een kenmerkend detail zijn de Wallhecken, verhoogde dijkjes rondom de weilanden met daarop bomen en struiken, daardoor is het landschap heel afwisselend. Er is veel ruimte voor wat ruigere natuur waardoor o.a. vogels, vlinders, en reeën een geschikt biotoop vinden om te overleven. De kans is groot dat u tijdens uw verblijf de reeën en fazanten op de weilanden zult zien foerageren. Op een steenworp afstand van mini camping ligt het Ostfriesche wandel en fietspad, waar u lekker kunt wandelen of fietsen, ook kunt u het natuur-leerpad bezoeken waar u veel wetenswaardigheden kunt leren over de flora en fauna in de regio. Gaat u iets verderop richting Rhauderfehn dan zult u kunnen zien dat in het verleden veen is afgegraven t.b.v. het maken van turf. De vele veenkanalen, lintbebouwingen, klapbruggen en karakteristieke veenhuizen getuigen nog van deze tijd. Twee belangrijke toeristische routen in de regio zijn de Duitse Fehnroute en de Dollardroute. Ze zijn per fiets of auto te rijden, de Duitse Fehnroute voert langs allerlei veendorpen, de Dollardroute door de polders langs de Dollard, langs visserdorpen en havenstadjes. De dichtbijzijnde stad ten noorden is Leer met de oude binnenstad, gezellige haven en winkelstraten. Ten zuiden ligt Papenburg, het bekendste is de stad om de grote scheepswerf de Meyerwerf waar cruiseschepen worden gebouwd. Heel veel mensen komen kijken hoe de grote cruiseschepen in de Ems te water worden gelaten op weg naar de Dollard.


Maar u wilt natuurlijk nog meer weten over deze minicamping in Niedersacksen?
Bezoek dan de website van Boerderijcamping Ziegenhof Berthildesheim in Westoverdingen

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina