Boerderijcamping Houmgaard in Hemmet
Minicamping in Jutland

Boerderijcamping Hougaard in Hemmet, een minicamping in de Jutland, Denemarken, maakt deel uit van Boerderij Houmgaard. Ook wordt het wel een Natuurschool/boerencamping genoemd. Het is natuurlijk geen school, maar voor de verplichte vergunning die men in Denemarken moet hebben, moet aan enkele educatieve voorwaarden worden voldaan. Gasten moeten een paar schriftelijke vragen beantwoorden en dat weer inleveren bij de eigenaar. Ook moeten de aanmeldingen via de website gedaan worden. Gelukkig slechts een kleine moeite voor een pretttig verblijf op een echte boerderijcamping. De minicamping heeft 25 ruime plaatsen, waar u kunt beschikken over een stroomaansluiting. De fam. Spijkerman wil u graag eens laten meemaken wat het boerenleven in Denemarken inhoudt en nodigt u daarom uit voor een kampeerbezoek aan Boerderijcamping Houmgaard in Hemmet, een minicamping in Jutland.


 

Boerderijcamping Houmgaard in hemmet, minicamping in Jutland, Denemarken

 

De boerderij behorende bij Boerderijcamping Houmgaard in Hemmet is nog volop in bedrijf. Het is 145 ha. groot en men heeft ruim 80 melkkoeien. De gasten van de camping, maar vooral de kinderen, krijgen zo meer kijk op het boeren leven. Ze mogen meehelpen met het kalfjes voeren en ook af en toe met de boer mee op de tractor. De hele kleine kinderen kunnen mooi op het, door een bossingel omgeven kampeerterrein spelen, daar is een schommel, zandbak, een wipwap en een glijbaan. Regelmatig worden er ook BBQ avonden georganiseerd. Er zijn ook goede sanitaire voorzieningen en een recreatieruimte op de minicamping aanwezig. Dit is vakantievieren in Jutland en Denemarken!


 

Stranden in Denemarken, vlakbij boerderijcamping Houmgaard in Hemmet

 

Boerderijcamping Houmgaard in Hemmet is net buiten het toeristische gebied van Jutland gelegen. Maar op 5 kilometer afstand vindt u hele leuke dingen om te doen. Vlak bij de minicamping, aan het Ringkobingfjord gelegen, is het prachtige stadje Bork Havn, een prachtig vissersdorpje waar u ook een middeleeuws ridderspel kunt bijwonen. U kunt geweldig mooi surfen op het water van het fjord, het is één van de beste surfplaatsen van Europa. Het moie strand van het fjord is veilig, want u kunt wel 200 meter het water in voordat het dieper worden. Maar ook de Noordzee met dé zandstranden van Denemarken ligt op niet al te grote afstand van de camping. het Henne Strand en Nymindegab met brede stranden om te zonnen of te spelen. Ook zijn hier mooie fietstochten door de duinen te maken. Maar er is nog veel meer te beleven in deze geweldige en rustige omgeving in Jutland, het vaste land van Denemarken.

 

Wilt u meer weten over deze minicamping in Jutland?
Bezoek dan eens de website van Boerderijcamping Houmgaard in Hemmet.

Volg ons op:

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+

Deel deze pagina